2020-06-22 08:54:38• hírek • közlemény

Visszatérés a nagyszínpadra - Képgaléria

Péntek este a Hippolyt, a lakáj című zenés vígjátékkal örvendeztette meg a szatmári közönséget a Harag György Társulat.

A koronavírus-járvány miatt tartott kényszerszünetet követően a társulat báb- és stúdióelőadásokkal tért vissza, ez alkalommal viszont egy nagyszínpadi előadás szerepelt a programban. A nagyszínpad persze nem a megszokott volt: az Északi Színház udvarán felállított mobilszínpadon játszottak a színészek, egy rendhagyó, de ígéretes, kellemes hangulatú alternatív helyszínen. 


„Legutóbb március 13-án voltam színpadon, akkor is egy online közvetített előadási főpróba alkalmával. Sok idő telt el azóta, és már nagyon türelmetlenül vártuk a találkozást a közönséggel, hogy újra színpadon állhassunk, hiszen számunkra nagyon fontos, hogy színpadon legyünk. Sportos hasonlattal élve: edzésben kell legyünk. Természetesen ez az előadás érzésben más volt számunkra, mint a nagyszínpadon játszottak, amikor több mint 300 néző előtt lépünk fel, de úgy érzem, mindannyiunk számára jó élmény volt a nagyszínpadi visszatérés. A próbafolyamat kellemesen fárasztó volt, a stábnak egy beltérre készített előadást kellett az új körülményekhez igazítania, a színészek részéről pedig az új körülmények kicsit más játékstílust követeltek” – mondja Nagy Orbán, a Hippolyt, a lakáj főszereplője, a Szatmárnémeti Északi Színház főigazgatója.


A tervek szerint a következő időszakban újabb koncertek és színházi előadások színhelye lesz a színházudvar. A színház júliusi műsorterve szerint ott lesz látható a Paravarieté című előadás és a társulat Márai-estje, valamint újra műsorra tűzik a Hippolyt a lakáj című közönségkedvenc vígjátékot is.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: