2016-07-21 14:11:54• hírek • Kocsis Zoltán

Visszatér az élvonaba a VSK kézicsapata – elfogadta a meghívást!

Négy év purgatórium után visszatér a román élvonalba a Szatmárnémeti Városi Sportklub férfi kézilabdacsapata. Erről csütörtök délután döntött a klub igazgatótanácsa - ha már a pályán nem is tudta kiharcolni a feljutást.

A VSK 2012 májusában esett ki az élvonalból és azóta nem koronázta siker a visszatérési próbálkozásokat. A csapat a tavalyi szezonban a második helyen végzett a második osztály nyugati csoportjában, így részt vehetett a brassói osztályozón, ám ott nem sikerült kiharcolni a feljutást. Amikor aztán a Nagybányai Minaur és a zsilvásárhelyi Pandurii bejelentették, hogy nem vállalják az indulást, a Román Kézilabda Szövetség jelezte: meghívná a VSK-t és a Suceávát.

A hivatalos meghívás szerdán érkezett meg Fógel László klubelnök asztalára, csütörtök délelőtt pedig az igazgatótanács megvitatta és úgy döntött: élni kíván a lehetőséggel. Mi több, ki is tűzte a szezoncélt a csapat elé, ami nem lehet más, mint a biztos bennmaradás.

A napokban amúgy komoly változások történtek a csapat háza táján. Nicolae Istrate vezetőedző lejáró szerződését nem hosszabbították meg, a szakmai munkát ezentúl Várady Gyula irányítja. A fiatal, ambiciózus szakember eddig a Nagybányai Akadémia csapatát vezette, játékosként pedig korábban egy szezon erejéig megfordult a VSK-ban is.

Nem csak a kispadon, de a keretben is komoly változások történtek. Székelyudvarhelyről érkezett a kapus Orbán Szilárd, Tordáról a balszélső Cristian Suciu, Nagyváradról a jobb átlövő Devid Munea valamint a beálló Constantin Craciun, a magyar élvonalbeli Balmazújvárosból a szerb bal átlövő Nicola Lazics, a Nagybánya Akadémiáról a beálló Andreas Avramescu, a Steauától az átlövő Laurențiu Dinescu valamint a Pandurii-tól a bal szélső Andrei Bejinariu.

A csapat péntektől Muzsdajon készül, a fizikai edzéseket követően augusztus elején kezdődnek a labdás gyakorlatok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: