2010-12-08 17:40:04• hírek • Szatmar.ro

Visszatér a Lotus az F1-be – az eredeti

Tizenhét év távolmaradás után ismét visszatér a Forma1-be a legendás Lotus istálló, amely a következő esztendőben a Renault partnereként száll be a „száguldó cirkuszba".

A francia autógyár 2017-ig érvényes szerződést kötött a márkát birtokló malajziai Group Lotus céggel, a Lotus-Renault GP a gall istálló jogutódjaként állhat majd rajtrácshoz. „Nagyon izgalmas korszak indul ezzel, ez a csapat nagyszerű munkájának az elismerése, hogy ilyen erős partner és szponzor érkezik", nyilatkozta Gerald Lopez, a Renault F1 főnöke.

Az új csapat nem csak a legendás nevet, hanem annak méltán híres fekete-arany festését is átveszi majd, azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy marad-e a Robert Kubica és Vitalij Petrov alkotta pilótapáros.


Lotus-Renault GP új autója fotó: renaultf1.com
Lotus-Renault GP új autója fotó: renaultf1.com


A dolog érdekessége ugyanakkor, hogy ezzel 2011-ben két Lotus nevű istálló áll majd rajtrácshoz, az idén újonc Lotus Racing ugyanis Lotus Team néven szerepel majd. És hogy még bonyolultabb legyen a helyzet, a Lotus Team is Renault motorral fut majd.

Az előző évben a Group Lotussal kötött megegyezés kapcsán használhatta a Lotus nevet az istálló, amely megállapodást azonban idén a maláj anyacég felbontotta. A Lotus Team azonban ragaszkodik a névhez, így perre ment az anyacéggel. Ami azonban a Forma1 szerelemeseit jobban zavarhatja, az az, hogy a Lotus Team a név mellett a fekete-arany festéshez is ragaszkodik...


A Lotus autója 1985-ből
A Lotus autója 1985-ből


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: