2010-06-14 12:20:53• hírek • MTI/Reuters /AP/AFP

Visszatér a Karate Kid

A Karate kölyök Jackie Channel és Will Smith fiával, Jadennel leforgatott újrafilmje hétvégi sikerével kiragadta az észak-amerikai mozipiacot a leszálló ágból.

A nyolcvanas évekbeli kasszasiker azonos címen (The Karate Kid) elkészített felújítása premierhétvégéjén 56 millió dollárt  hozott az észak-amerikai mozikasszákba. A boxoffice-lista második helyét szintén egy harminc éves múltra visszatekintő történet foglalata el: az ugyancsak pénteken debütált A szupercsapatra 26 millió dollárért váltottak jegyet a nézők.

A piaci elemzők nagy várakozással tekintettek a két nosztalgiafilm bemutatása elé, mivel az észak-amerikai jegybevételi adatok hetek óta elmaradtak a tavalyi év hasonló időszakától. A karatés mozi és az egykor népszerű tévésorozat, A szupercsapat nyomán született akciófilm végre bejött a nézőknek, és az előző év azonos periódusához képest 11 százalékkal tornászta fel a jegyeladási adatokat.

A 40 millió dollárból készült kung-fu film főszerepeiben Jackie Chan és Jaden Smith látható. A mozisztár 11 éves kisfia korábban apja oldalán, A boldogság nyomában című produkcióban és az Amikor megállt a Föld című sci-fiben szerepelt.
A kasszasikerlista harmadik helyére a Shrek a vége, fuss el véle jutott fel 15,8 millió dollárral, a negyedik 10,1 millió dollárral  a Get Him to the Greek című vígjáték, az ötödik pedig 8,2 millió dollárral a Killers című akciófilm lett.

A Shrek animációs sorozat befejezőnek szánt, negyedik, háromdimenziós epizódja eddig messze nem vonzott akkora érdeklődést, mint a korábbi részek. Észak-amerikai mozibevétele jelenleg 210 millió dollár körül jár, míg a Harmadik Shrek ugyanennyi idő alatt 283 millió dollárt , a Shrek 2 pedig 347 millió dollárt kasszírozott.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: