2010-07-13 23:36:06• hírek • Szatmár.ro

Visszásságok és mulasztások

Pintea Viorel, az APIA megyei igazgatója ismét problémás ügyekről beszélt.

Javában zajlik a 2010-es területalapú támogatásokra beíratott földterületek ellenőrzése. Ebben az évben minden egyes parcella esetében végeznek valamilyen kontrollt, viszont két község határát - Kolcs és Homoród - teljesen végigpásztázzák a rendelkezésre álló műholdas rendszer segítségével. Ez azt jelenti, hogy egyetlen ár nem egyező terület esetében, illetve, ha a legkisebb területen is más vetemény van a valóságban, mint papíron, büntetésekre számíthatnak a földművelők.

Az első ilyen visszásságra máris fény derült Kolcs községben. A Bioland kft. és az általa megművelt földterületek tulajdonosai ugyanazokra a parcellákra igényeltek területalapú támogatást. A törvény szerint szubvenciót kizárólag az igényelhet, aki műveli a földet, és nem a tulajdonos. Ebben az esetben - mutatott rá Pintea - a gazdáknak vissza kellene vonniuk a támogatásigénylést. Ha ezt nem teszik meg, senki sem kap szubvenciót ezek után a földek után.

Mulasztott a polgármesteri hivatalok többsége is - folytatta Pintea. Az APIA mindegyik önkormányzatot arra kérte, jelentse be az eső okozta komolyabb károkat. Ezt csak néhányan tették meg, ami azt jelenti, hogy ezekben a községekben az emberek nem hivatkozhatnak kártételekre, amennyiben kipusztultak a földjeiken a növényi kultúrák - amelyekre szubvenciót kértek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: