2019-04-25 04:52:37• hírek • hirado.hu

Visszakövetelik a műanyag szívószálakat a McDonald's vendégei

Borítókép:  Toby Melville / Reuters
Borítókép: Toby Melville / Reuters

A McDonald's gyorséttermi láncot nagy-brit és ír vendégei kéri, hogy fejezzék be a papír szívószálak terjesztését éttermeikben. Az okok között szerepel egyéb hátrányok mellett, hogy a papír szívószálak felolvadnak az italokban.

Az óriás vállalat 1361 éttermében cserélte műanyag szívószálait papírra, éppen a vásárlói nyomásnak engedve. Most egy internetes kérelem terjed a műanyagok visszaállításáért, amelyet már több mint 35 ezren írtak alá.  Az étterem vezetősége azt mondta, hogy csak helyesen próbáltak cselekedni, miután egyik szállítójuk azt javasolta, hogy kössenek kompromisszumot a vendégekkel – írja a BBC.

Az étteremlánc 1,8 millió szívószállal szolgálja ki négymillió vendégét az Egyesült Királyságban naponta. A petíciót egy héttel ezelőtt Martin Reed indította az italokban feloldódó szívószálak ellen. A közösségi médián keresztül egyetértésüket fejtették ki az üggyel kapcsolatban az étterem látogatói.

Volt olyan felhasználó, aki azt írta: a papír szívószálon keresztül inni olyan, mintha wc-papírtekercsen keresztül innánk. Ugyanakkor egy másik petíció a mozikban alkalmazott műanyag szívószálak ellen jött létre, és több mint 215 ezren írták alá tavalyi indulása óta. A McDonald’s szerint, ha nem is az összes folyadékban, de a legtöbben félórát bír ki a környezetbarát eszköz. Jelentős lépéseket kívánnak tenni a környezeti hatások csökkentésére – fejtették ki.

Az egyik beszállító cég szerint a szívószálak fejlődni fognak, ahogyan a gyerekcipőben járó iparág is elkezd fejlődni. Az Egyesült Királyságban és Írországban a papír szívószálak terjesztése még az idén befejeződik, és számos üzlet fogja követni a változást, mint például a Magyarországon is jelenlévő Costa Coffeekávézólánc.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: