2013-06-21 18:25:01• hírek • Kocsis Zoltán

Visszakerült a megyei tanács fennhatósága alá a filharmónia

A tanácsülés végén Stef átadta a tanácsosoknak azokat a VIP-kártyákat, melyek segítségével a központ a forgalom elől lezárt részén tudnak majd parkolni a hétvégén zajló megyenapok alatt. Ez már csak azért is furcsa, mert pillanatokkal előtte kért bocsánatot Szatmárnémeti lakóitól, akik életét esetleg megzavarják a forgalmi korlátozások...

A megszokottól eltérően ezúttal hétfő helyett pénteken ült össze a Szatmár Megyei Tanács. A rendes havi ülésnek eredetileg mindössze tíz pontja volt, ám a napirend végül további két tervezettel egészült ki.

Az egyik legfontosabb határozati pont a Dinu Lipatti Filharmónia sorsát érintette: a tanácsosok döntése után ugyanis az intézmény két év után visszakerül a megyei tanács fennhatósága alá. Adrian Stef tanácselnök elmondása szerint a következő lépés, hogy a filharmóniának otthont adó épületrész is a megyei tanács adminisztrációja alá kerülhessen. Stef azon reményének adott hangot, hogy hamarosan rendeződik az épületrész sorsával kapcsolatos jogi vita és akkor azt is átveheti a várostól. A lépést üdvözölte Fátyol Rudolf, a filharmónia vezetője, Marcela Papici, Szatmárnémeti alpolgármestere és Stier Péter tanácsos is. Utóbbi azon reményének is hangot adott, hogy hamarosan az Északi Színház is átkerül a várostól a megyéhez.

Hasonlóan jelentős döntés, hogy az MT égisze alatt működő két intézmény, a Szatmár Megyei Kórház és a Szatmár Megyei Múzeum banki kölcsönt vehet fel  két uniós projekt önrészének finanszírozására. Az egészségügyi intézmény fél millió eurós fejlesztést kíván megpályázni, melyből a szülészeti és a nőgyógyászai osztály felszerelését modernizálná. A Szatmár Megyei Múzeum pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg megyével közösen pályázza meg a „Cul-tour" nevű programot, melynek célja a két megyében lévő muzeális objektumok bővítése, rehabilitálása. Ezen projekt összértéke 300.000 euró.

A testület elfogadta azt a határozattervezetet is, amely szerint a megyei tanács visszavette a lunaforráson épülő sítelepen tavaly el nem költött pénz rá eső hányadát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: