2009-10-06 12:32:12• hírek • Gozner Gertrud

Megverte az eladó a reklamáló vevőt

Szeptember végén a Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség három tematikus ellenőrzési akciót tartott a megye területén - nyilatkozta keddi sajtótájékoztatóján Valentin Breban, a hivatal vezetője. A szeptember 21 és 30 közötti periódusban a benzinkutakat, az ékszerüzleteket és a napközi otthonokat vették górcső alá a hivatal felügyelői.

Összesen 12 üzemanyagtöltő állomást vizsgáltak meg. Több esetben helytelenül volt feltüntetve az üzemanyagok típusa, nem függesztették ki a fogyasztóvédelem telefonszámát, néhány helyen a kút mérőórája nem esett át periodikus ellenőrzésen. Az egyik benzinkútnál 300 liter fölötti üzemanyag-vásárlás esetén ingyen ebédet ígértek a kliensnek, holott abban az időszakban a helyi étterem zárva tartott. Az üzemanyag minőségére vonatkozóan azonban nem érkeztek panaszok. A felügyelők három benzinkutat büntettek meg 30 ezer lej értékben, és kilenc figyelmeztetést osztottak ki.

Az ékszerüzletekben járva a felügyelők azt tapasztalták, hogy hiába hirdetett meg árengedményt a cég, az új árakat nem függesztette ki a termékre. Egyes helyeken a mérleg úgy van elhelyezve, hogy csak a kereskedő látja a nemesfém tömegét, illetve a nemesfémekbe nyomott pecsétek sokszor elmosódottak, kivehetetlenek voltak. A fogyasztóvédelem munkatársai hat esetben osztottak ki pénzbírságot 31 ezer lej értékben, valamint 12 kereskedőt figyelmeztetésben részesítettek.

Az állami napközi otthonok esetében az épület állapotát, belső felszereltségét, a felhasznált élelmiszer minőségét vizsgálták meg alaposabban. Hét napköziotthont kerestek fel, ezek közül két Tasnád környéki településen üzemelő óvoda nem felelt meg a követelményeknek, mivel pénzhiány miatt nem tudtak új bútort vásárolni, és az épületet rendbe hozni.

Valentin Breban közölte a sajtó képviselőjével, hogy szeptember 29-én érdekes panasz érkezett a hivatalhoz, miszerint az egyik vevőt, mivel visszavitte a furcsa szagú kenyeret, megverte az egyik 15-os lakónegyedi üzlet eladója. A sértett a fogyasztóvédelem mellett a rendőrségen is feljelentést tett, és a vétkes üzlet tulajdonosát 5000 lejre büntették.


Valentin Breban, a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség vezetője


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: