2009-12-02 14:23:34• hírek • Gozner Gertrud

Visszakapta a pénzét

A Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőséghez havonta átlagban 14 bejelentés érkezik a lakosság részéről.

Ezek közt gyakran egészen furcsa panaszok is előfordulnak - tudtuk meg Valentin Brebantól, a hivatal vezetőjétől. Így járt az a szatmári hölgy is, aki egy pár csizmát vásárolt, és otthon vette észre hogy míg az egyik lábbelije 38-as méretű, addig a másik lábára egy 39-es számút adtak el.

Annak ellenére, hogy a nő azonnal értesítette a fogyasztóvédőket, az eladónő nem volt hajlandó kicserélni az árút, mivel annak párját már eladta egy másik kliensnek. A felügyelők közbelépésre azonban megoldódott az ügy, és a panaszos visszakapta a pénzét az üzlettől.

Az elmúlt hetekben a hivatal az autóalkatrészeket forgalmazó üzletekben folytatta az ellenőrzési akcióit. A vizsgálatok szerint az üzletek törvényes engedéllyel forgalmazzák az árut, viszont más szempontból számos hiányosságot lehet tapasztalni a működésükben.

Például néhány szakboltban nem volt egyértelmű helyen feltüntetve a címkéken az illető termék ára, a motorolajokról hiányzott a román nyelvű leírás. Több termék mellől hiányoztak a gyártó által kibocsátott garancialevelek, néhány üzletben hiányosan tüntették fel a termék műszaki dokumentációját. Egy lakossági bejelentés is érkezett újrafuttatott autógumik kapcsán, amelyet jogosnak találtak a felügyelők és az újrafuttatott gumikat kicserélték félig használtakra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: