2017-02-27 20:42:26• hírek • Szatmár.ro

Visszakapta Tasnád az egykori szeméttelep területét

Hétfőn tartotta februári rendes havi ülését a Szatmár Megyei Tanács.

A megyei tanácsosok megszavazták, hogy a lezárt tasnádi szeméttelep területe visszakerüljön a kisvároshoz. Amíg ott szeméttelep működött, addig a terület kezelése a megyei tanács kezében volt, ugyanúgy, mint mondjuk az avasfelsőfalui szeméttelep esetében történt - és ahogy a nagykárolyi esetében történni fog.

A tasnádi telep lezárását követően tehát a helyi polgármesteri hivatal rendelkezhet a földterülettel, ám nem sokat tud vele kezdeni. Az ilyen helyeken ugyanis általában 30 évig építkezési tilalom van érvényben.A terület sorsát azonban a helyi polgármesteri hivatal jobban tudja felügyelni, mint a megyei tanács.

A tanácsosok megszavaztak két útvonalat is, amelyen a megye több pontjáról szállítanak majd munkásokat Szatmárnémetibe. Az egyik autóbuszjárat a Draxlmaier gyárába, a másik az ipari parkba viszi majd a dolgozókat.

Változott az urbanisztikai bizottság összetétele is. A törvényi változások értelmében és az Építészek Kamarájának a javaslatára újra kellett alakítani a bizottságot, ugyanis azok az építészek, akik közterületi rendezési terveken dolgoznak, nem bírálhatják el ezeket a terveket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: