2011-12-13 10:52:44• hírek • Szatmár.ro

Passauból kaptak ajándékot a gyerekek

Az elmúlt évekhez hasonlóan, a passaui fiatalok december 9. és 12-e között ismét ellátogattak a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyébe. A partneregyházmegye ifjúsága szoros kapcsolatot ápol az Ifjúsági Irodával, minden évben eljönnek, hogy megismerjék a szatmári realitást, az itteniek hitéletét, hétköznapjait, keresztény hivatását, tenniakarását. Nem jönnek ugyanakkor üres kézzel, ajándékkal megrakodva keresik fel a gyerekeket, akiket különösen Karácsony előtt igyekeznek meglepni.

A most véget ért látogatás programját tekintve 9-én, pénteken Nagybányára utaztak, ahol a Jézus Szíve Kisleányai által vezetett Sacro Cuore alapítvány napköziében osztottak csomagokat, majd a Krisztus Király plébánia gyermekeit ajándékozták meg. Szatmárnémetibe visszatérve az egyházmegyei Caritas által működtetett, Unirii utcai szociális konyhán vacsoráztak Löchli Terézia Tündér igazgatónővel és munkatársaival. Szombaton délelőtt a Szent Rita Egyesület napköziében lepték meg a gyerekeket ajándékcsomagokkal, ebéd után pedig Nagykárolyban, a Piarista Nővérek gyermekotthonában ajándékoztak.

Vasárnap reggel részt vettek a Kálvária egyházközség német közösségének szentmiséjén a szatmárnémeti Szent József templomban, majd az elsőáldozás előtt álló gyerekeknek adtak csomagokat. Mivel a látogatók nagy része még sohasem járt nálunk, délután megnézték Szatmár városának nevezetességeit, este pedig részt vettek a Kis Szent Teréz templomban tartott adventi ifjúsági imaórán. Hétfőn reggel a Püspöki Palota kápolnájában adtak hálát a Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök által celebrált szentmisén, megtekintették a palota legfontosabb termeit, utána pedig együtt reggeliztek a Püspökatyával - tudtuk meg Bonto Gabriella ifjúsági referenstől.

A passaui fiatalok számára mindig nagy élmény ellátogatni egy, az övéktől nagyban különböző környezetbe, találkozni új élethelyzetekkel és ajándékozni főleg szeretetet - amelyből annál több marad, minél többet adunk belőle. Élményekkel és gondolatokkal gazdagon, új kapcsolatok birtokában hétfőn délben indultak haza, ígéretet téve, hogy jövőre is visszatérnek.

Ajándékokat kaptak a gyerekek

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: