2008-04-01 11:26:45• hírek • Szatmar.ro

Megszületett a törvénytervezet a regisztrációs adóról

regisztracios_adoA törvény értelmében az állam visszafizeti az eddig befizetett illetékek, és az új értékek közti különbséget.
Călin Popescu Tăriceanu kormányfő a hétfői kormányülés kezdetén arra figyelmeztette a minisztereket, hogy a regisztrációs adó bevezetésének nemcsak környezetvédelmi, hanem gazdasági és szociális következényei is vannak.
 
A regisztrációs adó összegét a gépkocsik műszaki paramétereinek, mint a szén-dioxid-, valamint a károsanyag kibocsátásának függvényében fogják megállapítani.
 
A hétfőn újonnan bemutatott törvénytervezetbe azt is belefoglalták, hogy az Euro 5-ös típusú gépkocsikért nem kell regisztrációs adót fizetni. A törvénytervezetet nyilvános vitára bocsátják, s majd csak ezt követően fogadja el a kormány sürgősségi rendeletként.

Továbbá, az állam visszafizeti a már befizetett illetékek, illetve az új rendelkezés értelmében befizetendő összegek közötti különbségeket. A visszafizetés módját a környezetvédelmi- és a pénzügyminisztérium állapítja majd meg a sürgősségi rendeletnek a Hivatalos Közlönyben való megjelenését követő 90 napon belül.

Korodi Attila környezetvédelmi miniszter elmondta, hogy az így befolyt összegeket a Környezetvédelmi Alapba utalják majd át, és csakis környezetvédelmi projektek támogatására, a gépkocsipark korszerűsítésére és a bicikliutak létesítésére használják fel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: