2009-03-07 13:40:23• hírek • Parajdi Andrea

Visszaigényelhető a regisztrációs adó különbözete

Már letehetik a különbözeti összegre vonatkozó visszaigénylési kérelmüket, azok akik 2008. december 15 és 2009. február 19 között fizették be a beíratási illetéket személygépkocsijuk után. Szatmár megyében közel 120-an kaphatják vissza a befizetett tarifák egy részét.

A.napokban jelent meg a hivatalos közlönyben, hogy minden autótulajdonos, aki a fent említett időszakban fizette be az autója után járó regisztrációs illetéket leadhatja a különbözetre vonatkozó visszaigénylési kérelmét.

Mint ismeretes február közepén hozta a kormány azt a határozatot, miszerint a december 15. után megtriplázott regisztrációs díjat eltörli, s a továbbiakban a triplázott tarifák helyett „csupán" dupla összeget kell az autóbeíratásakor fizetni. Ezt a különbözetet igényelhetik vissza azok az autótulajdonosok, akik a triplázott időszakban rendezték ezt a fajta adókötelezettségüket.

Gergely Lajos, a Szatmár Megyei Adó-, és Pénzügyi Ellenőrző Hivatal aligazgatója a Szatmár.ro-nak elmondta már 47 kérelmet átvettek, s megyénkből még körülbelül 70-en nyújthatnak be visszaigénylési papírt. Az aligazgató elmondása szerint jövő hét vége fele érdemes leadni a kérelmeket, ugyanis március 12-ig kígyózó sorokra számíthatunk a Szatmár Megyei Adóhivatalnál.

Mint megtudtuk március 12-ig kell azoknak az autótulajdonosoknak leadni a visszaigénylési kérelmüket, akik igazolni tudják, hogy személygépkocsijukat december 15 előtt már behozták az országba, azonban később fizették be a beíratási illetéket, így már a megtriplázott tarifák kifizetésére kényszerültek. Ezt a különbözetet csütörtökig igényelhetik vissza, s mivel a határidő szűkös, ezért tolongás várható az Adóhivatalnál.

Egyszerre, párhuzamosan zajlik tehát a két kérelemleadási folyamat, azonban a tripla és dupla tarifák közti összeg visszaigénylésére nem szabtak ki határidőt. -Akik nem szeretnének órákat várni egy papír benyújtására, azoknak azt tanácsoljuk, hogy március 12 után keressenek fel bennünket, így ugyanis kényelmesebben intézhetik el a visszaigénylést - mondta Gergely Lajos aligazgató. A Szatmár Megyei Adó-, és Pénzügyi Hivatalnak 45 nap áll a rendelkezésre, hogy minden kérvényt feldolgozzon, és visszautalja a pénzösszegeket, ellenkező esetben kamatot kell fizetnie az ügyfeleknek.

Szatmár megyében közel 120-an kaphatják vissza a befizetett regisztációs adó egy részét.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: