2010-07-16 13:12:28• hírek • Póti Orsolya

Visszaesne a turizmus a válság miatt?

Nem érzik a gazdasági válság kedvezőtlen hatásait a szatmári turisztika irodák. Egyes helyeken csak nagyon kis mértékben csökkent a foglalások száma, és van ahol a turizmus élénkülése miatt jelentősen nőtt a forgalom.

Az utazási irodák többsége jelentős árcsökkenéssel, sok sok akcióval és rengeteg utazási lehetőséggel várja a vakációzni vágyókat. Sok egzotikus tengerpart, rengeteg nagy és kisváros kínálja jobbnál jobb szolgáltatásait és kikapcsolódási lehetőségeit turisták ezreinek. A legtöbb turisztikai ügynök szerint a gazdasági válság nincs olyan negatív hatással a turizmusra, mint más területekre.

A Simbotours utazási iroda ügyfeleinek legkedveltebb desztinációja Horvátország, Bulgária és Olaszország, és legtöbben a saját gépjárművel való utazást választják. „Véleményem szerint nincs olyan, hogy „legkedveltebb desztináció", vagy a „legnépszerűbb úti cél". Az ízlések változóak, mindenkinek más-más tetszik, ezért változnak a kívánt desztinációk is. Egy statisztikát mégis össze lehet állítani: legtöbben Horvátország tengerpartjait, Bulgáriát és Olaszországot választják úti célul. A gazdasági krízist nem észleljük épp úgy, mint mások, de azért a turizmusban is vannak változások: például tavaly körülbelül 15 járat indult a kolozsvári repülőtérről, idén már csak hat indul. Ennek ellenére minden járat megtelik, és aki nem repülővel utazik, az elindul saját autójával, vagy vonattal." - mondta el Marcela Papici a Simbotours turisztikai ügynöke.


Legtöbben Horvátország fantasztikus tájaira látogatnak el
Legtöbben Horvátország fantasztikus tájaira látogatnak el


Egy másik turisztikai iroda ügynöke szerint kevesebben utaznak külföldi üdülőhelyekre, ezzel szemben viszont nőtt a belföldi turizmus iránt való érdeklődés. Rengeteg akciós ajánlat van a román tengerpart különböző állomásaira, de Görögország fantasztikus helyeire is vannak kedvezményes ajánlatok. „Görögország gazdasági helyzete miatt csökkent az oda kívánkozók száma, ezért sokan inkább a belföldi üdülőhelyekre látogatnak" - nyilatkozta Osan Orlando turisztikai ügynök.

A Solarex Tours ügynökei viszont másképp tapasztalták: szerintünk kevés az érdeklődés a belföldi turizmus iránt. Aki teheti az inkább Horvátország, Bulgária vagy Olaszország tengerpartjait látogatja meg. Van néhány akciós ajánlatunk a román tengerpartra is, de ezt kevesebben veszik igénybe. Szerencsére ők sem tapasztaltunk nagy csökkenést a helyfoglalások számában, sőt egy-egy helyen egy kis  növekedést is észleltek.


A bolgár tengerpart áll a második helyen
A bolgár tengerpart áll a második helyen


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: