2009-09-28 15:10:29• hírek • Parajdi Andrea

Visszaesett az új munkakönyvek száma

Az idei év első felében közel nyolcezer új munkakönyvvel kevesebbet iktattak be a Szatmár Megyei Munkaügyi Hivatalnál, mint a tavalyi év azonos időszakában. A megszüntetett munkakönyvek száma, azonban mindkét időszakban hasonlóan alakult.

A Szatmár Megyei Munkaügyi Hivatalnál 2009 első félévének végén készítettek statisztikát a munkakönyvekről: június végén pontosan 72.402 aktív munkakönyvet kezelt a hivatal, ez 7.657-el kevesebb mint a tavalyi év hasonló időszakában, amikor is 80 257 aktív munkakönyvről volt nyilvántartásuk - tájékoztatott Cristian Sasu, a Szatmár Megyei Munkaügyi Hivatal igazgatója.

Az adatok érdekessége, hogy tavaly és idén is hasonló értékek körül mozgott a felbontott munkakönyvek száma. 2008 első hat hónapjában 17.481 munkakönyvet szüntettek meg, idén pedig 17.113-at. Cristian Sasu azt mondja sokan még ha a válság miatt el is veszítették a munkahelyüket, új állást találtak maguknak, vagy különböző okok miatt egyik munkahelyről egy másikra váltottak, ezért nem egyenesen arányos a tavalyi és idei évben kiadott és felbontott statisztikák aránya.

Az adatok arra engednek következtetni, hogy akik korábban munkaviszonyban álltak, még a válság ellenére sem panaszkodhatnak munkanélküliségre, többnyire a pályakezdő fiataloknak okoz problémát az elhelyezkedés, ugyanis az idei év első felében a Munkaügyi Hivatalnál 12.621 új munkakönyvet állítottak ki, tavaly ilyenkor jóval többen, vagyis 20.278-an igényelték hasonló dokumentum elkészítését.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: