2018-02-13 22:06:10• hírek • Blikk.hu

Visszaéltek Hajdú Péter családi fotóival

Nem ez az első alkalom, amikor a neten ilyesmivel találkozik, ám az ATV műsorvezető-producere úgy érzi, ezúttal túl messzire mentek a csalók. Egy bizonyos Fabri­cius Dural adja ki magát a Facebookon a Frizbi házigazdájának, ráadásul a shwoman gyermekei, Noémi és Dávid képeit is feltöltötte a profilra.

– Máskor is volt már ilyen, körülbelül háromszor vagy négyszer fordult elő. Egyszerűen csak jelentettem a kamuprofilokat, és azok pár nap után el is tűntek a netről. De ez a degenerált a gyerekei­m képét is használja, emiatt akadtam most ki, és kértem a követőim segítségét. Aki látja az oldalt, kérem, jelentse, ha kell, jogi úton is elejét veszem, hogy a gyerekek képmásával bárki visszaéljen – magyarázta a Blikknek felháborodásának okát a kétgyermekes családapa. A kamu Facebook-profil névjegyében kapcsolati státuszát is átírta az ismeretlen.
 

– Bár olasz csengésű a név, de valószínűleg magyar lehet, ha tisztában van a magánéletem alakulásával – tette hozzá Hajdú Péter, aki szerint az, hogy ismert ember, senkit nem jogosít fel arra, hogy ellopja a képeit.
 

Ebben igaza van, hiszen a Facebook szabályzata kifejezetten tiltja a valótlan adatok használatát, gyanús esetekben akár személyazonosságot igazoló okmányt is bekérhetnek a közösségi oldal üzemeltetői.
 

Aki kamuprofillal találkozik, annak a jelentés funkció­val jeleznie kell a Facebooknak a visszaélést. A szabályzat szerint pedig az, aki hamis profilt hoz létre, a hatályos törvények szerint a polgári jogba ütköző személyiségi jogsértést valósít meg. A csalók jó hírnevet, becsületet és a magánélet tiszteletben tartásához fűződő jogot sértenek. A profil létrehozóját sérelemdíj kifizetésére is kötelezheti a bíróság egy esetleges perben.


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: