2015-07-07 15:49:23• hírek • Szatmár.ro

Vissza kellett vegyék az Olimpiának adott pénzt a tanácsosok

Pénzt különítettek el a zöldövezetek karbantartására, de kikerült a határozatból a totemek ügye.

Kedden 14 órától rendkívüli tanácsülésre ültek össze a városi tanács tagjai. Ezen egyhangúlag megszavazták a megyeközpont költségvetésének módosítását, ami egy sor pénzösszeg kiutalását vagy éppen visszavonását tartalmazta. Kezdjük a visszavont összegekkel, ugyanis ebből volt kevesebb! Ez az Olimpia labdarúgó-csapatát érintette, ugyanis bár nemrég a városi tanács kiutalt számukra egy 200 ezer lej körüli összeget, hogy abból rendezzék az állam felé élő tartozásaikat, a prefektúra megtámadta a határozatot. A csapat statútuma szerint ugyanis a pénznek a gyerek és utánpótlás-csapathoz kellett volna mennie, ám azt a nagycsapat adósságainak törlesztésére költötték volna. "A csapatnak változtatnia kell az alapszabályzatán, akkor tudunk nekik erre törvényesen pénzt adni" - magyarázta Magyar Lóránd, az RMDSZ frakció vezetője.

A költségvetés módosításával 650 ezer lejjel toldották meg a tavasszal megszavazott 2,75 millió lejes összeget, amit zöldövezetek karbantartására fognak fordítani. Füvesíteni és fát ültetni is fognak ebből az összegből Szatmárnémetiben, sőt, játszótereket is kialakítanak olyan iskolák udvarán, amelyekben előkészítő osztály is működik.

Az RMDSZ kérésére kikerült a határozatból az a rész, amely 800 ezer lejt adott volna a polgármesteri hivatalnak "egyéb költségek" fedezésére. A polgármesteri hivatal képviselőit sikerült meggyőzni: most még nincs szükség az összeg kiutalására, a munkálatok fedezésére egyéb források is rendelkezésre állnak.

Szintén kikerült a határozatból a két városnevet és üdvözlő-szöveget tartalmazó helységnév-obeliszk állítása a város két ki- illetve bejáratánál. "Nincs ellenünkre, hogy új táblákon üdvözöljük a városba érkezőket vagy búcsúzzunk az azt elhagyóktól. De szeretnénk látni egy konkrét tervet, amin a város neve három nyelven szerepel és négy nyelven van feltüntetve a köszöntő/búcsúzó szöveg. Ha már ilyet vásárolunk, akkor nem kettőre, hanem négyre lenne szükség, mert négy országúton lehet bejönni a városba" - mondta Maskulik Csaba tanácsos.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: