2014-03-27 13:30:13• hírek • Szatmár.ro

Vissza kell fogni a kalóriabevitelt

A tavaszi átállásról kérdeztük Dr. Láng László háziorvost.

A tavaszi felmelegedés megviseli az emberi szervezetet. A vitaminpótlás, az elővigyázatosság és a kevesebb kalóriabevitel zökkenőmentessé teheti ezt az időszakot - véli a szakértő, Dr. Láng László háziorvos.

Az ilyenkor gyakran jelentkező frontok miatt a tavasz egy rizikós periódus, mely a krónikus betegségben szenvedők számára még nagyobb próbatételt jelent az egészségmegőrzés szempontjából. Különösen fontos ez a szívbetegek, magas vérnyomástól szenvedők, koszorúér-betegek, stb. számára.

"Átálláskor nagyon fontos, hogy a szervezet jól el legyen látva vitaminokkal. Sajnos, ősz óta a nálunk őshonos alma rengeteget veszít vitamintartalmából - ez körülbelül öt százalékra csökken. A korai, melegházi primőrök viszont még nem tartalmazzák a megfelelő mennyiségű vitamint. Minél nagyobb mennyiségű déli gyümölcs fogyasztásával lehet leginkább pótolni az ilyenkor fellépő vitaminhiányt"- fejtette ki Dr. Láng.

A szakértő szerint, kis odafigyeléssel, tanácsadással, az ilyenkor gyakorta jelentkező magas vérnyomás is kiegyenlíthető.

Ami legalább annyira fontos mint a vitaminpótlás, az az étrendbeli változtatások. Télen a hőleadás miatt a szervezetnek több energiára van szüksége, a tavasz beköszöntével viszont érdemes visszafogni a kalóriabevitelt, hogy kíméljük szervezetünket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: