2012-08-13 16:43:14• hírek • Kocsis Zoltán

Négy sorozatbetörőt tartóztatott le a rendőrség

Három Szatmár megyei és egy Szilágy megyei férfit vett őrizetbe hétfő délelőtt a Szatmár Megyei Rendőrség. A vád szerint a négy személy összesen hét betörést követett el az elmúlt hónapokban, amelyek során 300.000 lej értékű tárgyat tulajdonítottak el.

A 24 éves szilágynagyfalui O. Szilárd, a 23 éves vámfalui Nicolae I., a 24 éves turci Nicolae S. és az 53 éves avasfelsőfalui Ioan F. bizonyíthatóan hét betörést követtek el az elmúlt időszakban Szatmárnémetiben és Vámfaluban: hat lakás és egy kereskedelmi egység esett négyük áldozatául.

A rendőrség tájékoztatása szerint a bűnszervezet tagjai napokig, hetekig tartották megfigyelés alatt a célépületet, amíg ki nem tanulmányozták a lakók programját, szokásait, a megfelelő pillanatra várva. Amikor ez elérkezett, akkor feszítővasakkal, maszkokkal, kesztyűkkel felszerelve behatoltak és a betörések során összesen 300.000 lej értékű javakat loptak el.

Az elmúlt egy hét alatt a rendőrség és a Gyorsbevetésű Egység munkatársai négy különböző házkutatást tartottak Szatmár, Szilágy és Bihar megyékben. Ezek során rátaláltak az egyik betörés során elrabolt értékekre - ékszerekre, egy fényképezőgépre és több karórára. Az ellopott tárgyak túlnyomó többségén azonban már sikerült túladniuk a gyanúsítottaknak.

A Szatmár Megyei Rendőrség Bűnügyi Osztályának, az Avasfelsőfalui Körzeti Rendőrség, a Szatmár Megyei Bíróság mellett működő ügyészség valamint az Avasfelsőfalui Bíróság közreműködésének elfogott négy személyt előbb 24 órára őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat. A bűnüldöző szervek tovább folytatják a vizsgálatot, hogy felderítsék a bűnszervezet teljes tevékenységét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: