2010-09-15 22:03:57• hírek • Szatmár.ro

Felháborodott szülők

Több megyebeli helységben felháborodtak a szülők az igazgatócserék miatt.

A politikai úton végrehajtott iskolaigazgatócserék óriási felháborodást váltottak ki egyes tanintézmények szülő testületében: nem csak a szatmárnémeti Művészeti Líceum diákjainak szülei háborodtak fel, de falun is forrnak az indulatok.
A felsőboldádi (Stana) iskolásokat nem engedik az órákra a szülők, így próbálnak meg igazuknak érvényt szerezni a tanfelügyelőséggel szemben.

Egriben ugyancsak több napja szervezkednek a szülők, mivel visszakövetelik a Csűry Bálintról elnevezett tanintézmény élére Szigeti Enikő, menesztett vezetőt. Az egriek 440 aláírást gyűjtöttek a településen Szigeti visszahelyezését kérve, és ultimátumot adtak a tanfelügyelőségnek. Szerda délben népes szülői küldöttség kereste meg az iskola frissen kinevezett igazgatóját, hogy értesítse őt arról: nem szeretnék, ha ő vezetné az intézményt.

A szülők kijelentették, hogy nem hajlandóak iskolába járatni csemetéiket, míg nem teljesül az akaratuk, hiszen szerintük egy helyi közösségnek igenis joga van beleszólni abba, kiknek a felügyeletére bízza a helyi oktatást.

- Nem akarjuk, hogy a politika beleszóljon az életünkbe: a politikának semmi keresnivalója az iskolában. Mostmár csak az hiányzik, hogy ezentúl a gyerekeket is külön ültessék a padsorokban, attól függően, milyen pártot támogatnak a szülők. Nincs semmi bajunk az igazgatónővel, viszont a tanfelügyelőségen öt órán keresztül várattak minket, és aztán még szóba sem áltak velünk.

A nagy felháborodás után délutánra csitultak az indulatok. Miután Szabó Elek polgármester azt javasolta, üljenek le tárgyalni, a szülők készek voltak álláspontjukat a kinevezett Szőlősi Enikőéhez közelíteni, annál is inkább, hogy a sárközújlaki hölgy elmondta: ő sem hibás a kialakult helyzetért, hiszen megkérdezés nélkül elmozdították a város aligazgatói tisztségéből. Az egri diákok továbbra is rendesen járnak iskolába.


Egri: felháborította a szülőket az igazgatócsere
Egri: felháborította a szülőket az igazgatócsere


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: