2016-01-18 17:42:58• hírek • Kocsis Zoltán

Vissza a második osztályba az EB-ért

Fél évre a német labdarúgó második osztályban szereplő Nürnberg csapatához szerződött Stieber Zoltán, az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott játékosa. A szélsőnek elege lett abból, hogy élvonalbeli csapatánál nem vették őt számításba, veszélyeztetve ezzel EB-részvételét.

A feljutásért küzdő, jelenleg harmadik Nürnberg 100 ezer eurót fizet Stieber fél éves játékjogáért. A 27 éves játékos ebben a szezonban két meccsen mindössze öt percnyi játéklehetőséget kapott a Hamburgtól. Mindez annak fényében meglepő, hogy tavaly 25 meccsen három góllal és három gólpasszal alaposan kivette a részét csapata kiesés elleni küzdelméből.

Stieber az Újpestben nevelkedett, fiatalon került ki az angol Aston Villához, majd onnan Németországba vezetett az útja: Koblenz, Aachen, Greuther Fürth voltak a korábbi állomásai. A német második vonalban eddig 104 meccsen 24 gól és 33 gólpassz áll a neve mellett. A Hamburg 2014 nyarán 1,3 millió eurót fizetett érte.

Stieber oroszlánrészt vállalt a magyar válogatott sikeres selejtezőjéből is, Finnországban rendkívül fontos és legalább olyan szép győztes gólt lőtt.

Stieber leigazolásával kettőre nőtt a magyar játékosok száma a Nürnbergben, hisz 2015 nyara óta a nagy múltú klub csapatát erősíti Sepsi László is. A Marosludason született 28 éves védő szintén jó eséllyel pályázik az Európa-bajnoki részvételre a román válogatott színeiben. Amelyben eddig négy alkalommal lépett pályára. A Nürnbergben az ősszel alapember volt, sérüléséből való felépülését követően 12 alkalommal lépett pályára és egy gólpasszt adott.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: