2018-02-22 07:27:41• hírek • Közlemény

Visky-emlékévről Kolozsváron

Visky Ferenc református lelkipásztor a 20. századi magyar keresztyénség egyik jeles, megkerülhetetlen alakja idén, július 1-én ünnepelné századik születésnapját.

Ennek apropóján Kolozsváron gyűlt össze a Visky család egy része, valamint mindazok, akik érintve érezték magukat Visky Ferenc munkássága nyomán, hogy megbeszéljék az emlékév programjait. Szatmárnémetiből Kereskényi Sándor irodalomtörténész, Dr. Puskás Csaba egyházmegyei főgondnok és Rácz Ervin Szatmárnémeti-szigetlankai lelkipásztor érkezett a találkozóra, melyen egy jóhangulatú beszélgetés keretében tárgyalták át a felhozott ötleteket.


Szakmai értekezlet, konferencia, kiállítás, evangelizáció és egyéb programok hozódtak fel ötletként, melyeknek az év folyamán Magyarkéc, Szatmárnémeti és akár a lesi tábor adhatna otthont. A legkomplexebb hétvége szeptember 28 és 30 között lesz Szatmárnémetiben: a tervek szerint a konferencia Szigetlankán az evangelizáció pedig az Újközpontban lenne. A programsorozat részleteit az esemény közeledtével részletesebben is közöljük.


Visky Ferenc 1918-ban született a Szatmár megyei Egriben. Életútjának rengeteg állomása volt, melyre külsőleg a szenvedés, belül a lelki béke és szüntelen megújulás volt jellemző. Életére nagy hatással volt Richard Wurmbrand és Alexandru Zub. A CE Szövetség jeles helyi képviselője, vezetője volt. 1990-ben újraszervezi az 1947-ben feloszlatott szövetséget. Szolgálatában újraértelmezte a missziói munkát, köröket hozott létre, hálózatot teremtett, vándoregyetemeket működtetett.


Emlékét a leghitelesebben akkor őrizzük, ha útjelzőtáblaként arra az Istenre mutatunk, akire ő szenvedéllyel és tűzzel hívta fel a figyelmet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: