2013-04-11 10:01:15• hírek • Blikk.hu

Vírust terjeszt Kordáék honlapja

Veszélyes számítógépes vírus, és személyes adatokkal való visszaélés fenyegeti azokat, akik ellátogatnak Korda György és Balázs Klári villájának weboldalára. A házaspár Budán működteti szállodáját, amelynek weboldala most bűncselekmények forrása is lehet!

A trójai típusú vírusra való figyelmeztetés azonnal megjelenik a képernyőn, ha valaki beüti a böngészőbe, hogy www.villakorda.com és jól működik a vírusvédelem a gépén. Ha nem, akkor a vírus bejut a gépbe.

Szabó Tamás rendszergazda a Blikknek elmondta, ezek a programok a legveszélyesebbek, mert ezekkel úgy lehet személyes adatokat, jelszavakat, vagy akár bankkártya-információkat „kicsalni" agépből, hogy a felhasználó észre sem veszi.

- A trójai vírus kapcsolatot hoz létre a hacker és az áldozat számítógépe között. A hacker vissza tudja fejteni a jelszavakat, figyelheti a monitort, lehallgathatja a mikrofont, figyelheti a webkamerát. Az áldozat magánélete vagy éppen céges dolgai nyitott könyvvé válhatnak a hackerek előtt. Ha a terhelést a fertőzött gép szervere nem tudja kiszolgálni, műszaki károk is keletkezhetnek - mondta el a szakember.

Dr. Kamarás Péter ügyvéd a Blikknek kifejtette, az áldozatok tehetnek feljelentést.

A teljes terjedelmű cikk itt olvasható.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: