2010-01-04 14:46:43• hírek • Parajdi Andrea

Virtuális ünneplés

A technika segítségével kívánt Boldog Új Évet egymásnak Szatmárnémeti és Zutphen város vezetősége, azon a videokonferencia-beszélgetésen, amelyet első alkalommal szerveztek meg.

Január 4-én, 14 órai kezdéssel élő video-kapcsolatot létesített egymással Szatmárnémeti és Zutphen város vezetősége, hogyha másképp most nem is lehet, legalább „virtuálisan" koccintsanak az új esztendőre, és a testvérvárosi kapcsolat 40 éves évfordulójára.

A videokonferencián Ilyés Gyula polgármester és Arnold Gerritsen, Zutphen polgármestere mondtak köszöntőbeszédet. Mindketten dióhéjban hangsúlyozták az elmúlt évek alatt elért közös sikereket, úgy az egészségügy, mint a kultúra, az oktatás, a művészet, a közigazgatás és a szociális háló területén. Mivel 2010-ben lesz 40 éve annak, hogy aláírták a testvérvárosi szerződést méltó ünnepséggel készülnek, úgy Zutphenben mint itt Szatmárnémetiben.

Május 28 és június 3 között Zutphen Hetet tartanak városunkban, amelynek során többek között megtekinthetünk majd egy kiállítást zutpheni művészek alkotásából, koncerteznek majd különböző zenekarok, lesz vívásbemutató, filmvetítés és még holland versest is. Augusztus 27 és szeptember 2 között pedig a Szatmárnémeti tehetségek utaznak Hollandiába, hogy egy héten át különböző programokkal szórakoztassák az ottaniakat.

- Úgy vélem ez a testvérvárosi kapcsolat példaértékű lehet minden más város számára, számtalan közös programon vagyunk túl és nagyon sokat tanultunk egymástól. Ez egy olyan kapocs, amely nem csupán két intézmény között működik, hanem összeköti két város közösségét - mondta Ilyés Gyula polgármester, a „virtuális" koccintás lezárásaként.



Zutphen és Szatmárnémeti vezetősége videokonferencián kívánt Boldog Új Évet egymásnak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: