2020-05-14 15:11:59• hírek • Agerpres

Virgil Popescu: A vendéglátóipari ágazatban az első lépés a teraszok fokozatos megnyitása kell legyen

foto: gov.ro
foto: gov.ro

A turizmus addig nem tud újraindulni, amíg a turista nem érzi biztonságosnak a nyaralást, a vendéglátóipart illetően pedig az első lépés a teraszok fokozatos újranyitása kell hogy legyen, mihelyt az egészségügyi tárca ezt engedélyezi, fejtette ki Virgil Popescu gazdasági miniszter csütörtökön.

Hozzátette, reméli, hogy ez minél hamarabb megtörténik, mert véleménye szerint mindenki vágyik már kiülni kávézni egy kávézó vagy vendéglő teraszára.

Virgil Popescu a romániai kis- és középvállalkozások országos tanácsa (CNIPMMR) által szervezett videokonferencián vett részt.

A miniszter leszögezte, a koronavírus-pandémia ezt a két szektort érintette a legsúlyosabban, de nem lehet "erőltetni" a turizmust, ha a turista nem érzi magát biztonságban, ha olyan intézkedéseket hoznak a hatóságok, amelyek megijesztik a lazítani vágyókat.

'Emiatt türelmesnek kell lennünk, várjuk, hogy a dolgok lecsendesedjenek, és időközben a szállodatulajdonosokkal, az utazási irodákkal közösen találjuk meg a legjobb megoldásokat a turizmus újraindítására' - fűzte hozzá a gazdasági tárcavezető.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: