2010-05-05 17:02:06• hírek • Szatmár.ro

Virágültetési akció

Megszépült a Mircea Eliade Iskola kiskertje: mintegy száz kisdiák ültetett virágot szerdán délelőtt.

A Mircea Eliade Általános Iskola elemi osztályaiba járó diákok tegnap igazi környezettan órán vehettek részt, ugyanis virágültetési akciót szerveztek számukra tanítónőik.

A tanintézmény előtti kiskertet szépítgették, csinosították. Összesen nyolc osztály vett részt az akcióban, tanítónőik - Vígh Katalin (I. D osztály), Román Melinda (I. F), Lucuţa Erika (II. F), Kottra Éva (II. E), Gábrus Andrea (III. F), Leiti Mónika (III. G), Vajda Katalin (IV. D) és Koncz Tünde (IV. E) - vezetésével. A tanítónők elmondták, hogy a gyermekek saját pénzüket adták össze, hogy megvehessék a virágokat.

Mint megtudtuk, a várgültetési akció része annak az öko-programnak, amelyben az iskola már három éve részt vesz. Május 26-án Szatmár megyébe látogat az Öko-iskola nemzetközi program bizottsága, amelynek tagjai a Mircea Eliade Iskolát is megtekintik. Így a tanintézmény már ebben a tanévben nagy valószínűséggel megkaphatja a Zöld Zászlót, az Öko-iskola címet.

A Zöld Zászlót nem könnyű kiérdemelni, több követelménye van. Sok aspektust ellenőriznek a bizottságok, az iskolák felkérésére, mielőtt engedélyt adnának a zöld zászló kitűzésére, ami azt jelenti, hogy az iskola kiérdemelte a címet.


Virágot ültettek a diákok és a tanárok
Virágot ültettek a diákok és a tanárok


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: