2012-11-19 12:34:26• hírek • Kocsis Zoltán

Virágot is kaptak a VSK-ás lányok

Hétfő délelőtt radikálisan megnőtt a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalban tartózkodók átlagmagassága, miután a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatának a tagjai helyet foglaltak a városi tanács üléstermében. Dan Fleseriu tanítványait a város és a megye vezetői jutalmazták eddigi teljesítményeikért. Bizony volt is mit jutalmazni!

Az együttes az előző szezon végén ismételten a második helyen végzett a bajnokságban, ezzel gyakorlatilag megismételve egy évvel korábbi teljesítményét. Nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy évvel korábban a csapat a Román Kupában is döntőt játszott.

Ami azonban ennél is fontosabb, az idei szezonban is remekül teljesít a társaság: a bajnokságban vasárnap győzték le az addig veretlen listavezető Aradot 81-75-re - ezzel pedig holtversenyben átvették a vezetést a tabellán. A tavalyi ezüstéremnek köszönhetően pedig a szatmári sport történelmében először indulhattak hivatalos európai kupában, a FIBA Európa Kupában. Újoncként is becsülettel helytállnak, hisz a Gentofte ellen megszerezték az első győzelmet (57-46) és hazai pályán a végső győzelemre is esélyesnek tartott francia Montpellier-t is megszorongatták (77-67). Igaz, Franciaországban (84-41) és Oroszországban (74-38) is becsúszott egy-egy komoly zakó.

Hétfőn Valentin Neagu klubelnök, Florin Muresan szakosztályelnök, Dan Fleseriu vezetőedző és Fülöp György erőnléti edző társaságában a teljes keret tiszteletét tette a rövidke eseményen: Orosz Andrea, Annemarie Parau, Rada Giurgiu, Monica Ivan, Nagy Anita, Diana Moldoveanu, Szmutku Renáta, a magyarországi Szlimák Hajnalka, a szerb Dara Kovacsevics és az amerikai Shanika Freeman, Italee Lucas, Utahya Drye és Shadijah Whittington.A lányok a szokásos érdemoklevél mellett egy-egy szál rózsát is kaptak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: