2011-03-11 17:21:38• hírek • Póti Orsolya

Virágokkal és dalokkal köszöntötték a hölgyeket

A Szatmári Művészeti Iskola március 11-én ünnepi összeállítással köszöntötte a hölgyeket a Nemzetközi Nőnap alkalmából. A rendezvény keretében Claudia Popdan tanárnőt köszöntötték 75-dik születésnapján.

Mint minden fontosabb ünnepen, úgy a Nők Napja napja alkalmából is zenés-verses műsorral ünnepelt a Szatmári Művészeti Iskola. Az összeállítás rendkívül színvonalasra sikeredett, hiszen az iskola tehetséges diákjai nem csak  klasszikus zenével, hanem modern darabokkal, humoros színházi előadással és nőnapi versekkel is megörvendeztették a közönséget. A rendezvény első felében Deac Mircea iskolaigazgató virággal kedveskedett a közönség hölgy tagjainak, majd kezdetét vette az előadás.

A zenés műsort Bartók Alpár nyitotta egy Bartók zongora darabbal, őt követte Kőrösi Zsolt, aki egy Francis Lai dalt adott elő orgonán. Nintas Rares Elvis-dalt játszott gitáron, Tripon Cristian egy klasszikus Schumann darabot adott elő zongorán, és még elhangzottak olyan híres előadók zeneművei, mint Streabbog, Carcassi, Saint Saens, Rameau és Engelbert.

A zenét szavalatok és színművek tették még hangulatosabbá. Blatniczki Dóra egy József Attila verset adott elő, Toth Rudolf  "A királyfi három bánata" című Mécs László-darabbal szórakoztatta a közönséget, Gyöngyösi Márk és Nagy Dorottya az édesanyákat köszöntötte verseben.

A Nőnapi műsor keretében az iskola vezetősége Claudia Popdan tanárnőt köszöntötte 75. születésnapja alkalmából.  Meglepetés gyanánt a tanárnő egyik diákja Chopin keringőt adott elő, és egykori kollégái - Boros Marius (tenor) és Budean Mihály Judit (zongora) -  Mascagni "Parasztbecsület" című operájából adták elő az Ave Mariat.


Virággal köszöntötték a közönség hölgy tagjait
Virággal köszöntötték a közönség hölgy tagjait


Az iskola diákjai színvonalas előadással lepték meg a közönséget
Az iskola diákjai színvonalas előadással lepték meg a közönséget


Képgaléria:

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: