2008-07-22 15:01:22• hírek • Szatmar.ro

Virágokkal akadályozzák a parkolást

 Szatmárnémeti központi körforgalmának bevezető szakaszain virágokkal akadályozzák a parkolást.

Szinte egész nap túlzsúfolt a régi központban lévő körforgalom, az útszakaszon kialakított parkolóhelyek pedig rendszerint kevésnek bizonyulnak, így olyan helyeken is megállnak az autózok, ahol egyébként szigorúan tilos lenne.

A régi központ körforgalmához négy szakaszon lehet csatlakozni. A körforgalmat és az egyes útszakaszokat összekötő bejáratoknál fehér, csíkos aszfaltfestéssel jelzik a megállni tilos területeket. A jelzések azonban nemhogy riasztanák, hanem inkább potenciális parkolóhelyek látszatát ébresztik az autózókban. A rendőrségnek folyamatos fejtörést okozott az érintett területeken való parkolás megakadályozása, hiszen az ott megálló autók gátolják a szabad kilátást, ezáltal pedig balesetet is előidézhetnek.

A Florisal munkatársai a Coposu sétány, és az Aurora étterem előtti csatlakozásoknál virágállványokat állítottak fel, amellyel a meleg időszakban ellehetetleníti a tilosban parkolást. Murg István, a Florisal műszaki igazgatója a Szatmár.ro-nak elmondta, ez a megoldás bizonyult számukra a legkézenfekvőbbnek, hiszen úgy akadályozzák meg a parkolást, hogy mutatós, összhangban harmonikus virágcserepekkel díszítik a városközpontot. - Persze több munkát igényel ez a gátolási mód, mintha lánccal kerítettük volna el ezeket a területeket, viszont a központi park növényzetének rendbetartásával egyidejűleg, ezeket a virágokat is gondozzuk majd – magyarázta Murg.

P.A.

 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: