2009-08-06 13:39:28• hírek • MTI

Szervezik a Virágkarnevált

Minden eddiginél több program, köztük újdonságok és felelevenített hagyományok várják a 40. Debreceni Virágkarnevál egyhetes programsorozata alatt a cívisvárosba látogatókat a város több pontján.

Makray Balázs, a rendező Főnix Rendezvényszervező Kht. ügyvezetője a karneváli hetet bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón az előkészületekről kifejtette: az egyik legfontosabb újdonság volt, hogy a virágkocsikat idén nem Nagyváradon, hanem Budapesten és Balatonfüreden állították ki. Kiemelte még a Baltazár téren átadott Virágórát, amely a karneváli hét előtti visszaszámlálást végzi egy hatalmas virágkompozícióval.

Idén az újdonságok terén említette többek között Horgas Eszter és barátai zenés estjét, amely augusztus 14-én a karneváli hét nyitó eseménye lesz a Kölcsey Központban. Másnap Virágkarneváli futballgála lesz az Oláh Gábor utcai stadionban, amelyen a Magyar Olimpikonok Válogatottja, a Magyar Újságíró Válogatott és a DVSC öregfiúk csapata vesz részt.

Kiemelte, hogy idén a Debrecen TV mellett a Duna TV is élő közvetítést, valamint több összefoglalót is sugároz augusztus 20-án a Virágkarnevál eseményeiről. Az esti hagyományos tűzijáték is hordoz újdonságot, ugyanis a rakétákat a Nagytemplom mögül lövik majd fel, így a Kossuth téren több hely jut a nézőknek és így nagyobb fényárban úszhat a város főtere.

Siklósi Csaba, a társaság programigazgatója hangsúlyozta, hogy idén nem csak a főtéren, hanem a város különböző pontjain elszórva rendezik a programokat. A fő helyszín, a Kossuth téri nagyszínpad mellett szerepet kap a Városháza udvara, a Baltazár tér, a Nagyerdei stadion, a Kölcsey Központ és a Petőfi tér is.

Az augusztus 14-21. között rendezendő karneváli héten lesz többek között virágkötészeti bemutató, operagála, kézműves játszóház, virágkocsi-kiállítás, kerékpáros felvonulás, repülős bemutató, a főtéren pedig Fenyő Miklós és az Első Emelet is koncertet ad.


A karnevál leglátványosabb momentuma a virágkocsik felvonulása
A karnevál leglátványosabb momentuma a virágkocsik felvonulása


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: