2010-04-08 14:59:40• hírek • Szatmar.ro

Virágcsokorral fogadták Tatarant

Világbajnoki bronzérmével érkezett meg a vívótehetség Bakuból.

Egy világbajnoki harmadiknak kijáró fogadtatásban részesült Szatmárnémetibe való megérkezésekor Amalia Tataran valamint edzője, Csiszár Ferenc. A fiatal tehetség a hatalmas sikerének színhelyéről, az azerbajdzsáni Bakuból Bukarest érintésével sebesvonattal érkezett haza.

Az állomáson, nem kis meglepetésére, népes delegáció várta, hisz édesapja és a sajtó képviselői mellett ott volt Gheorghe Sabo, a Szatmárnémeti Sportklub elnöke, Marcel Tarta, a Megyei Sportigazgatóság vezetője valamint Langenbacher István és Nagy Lehel párbajtőredzők.

A 16 esztendős vívótehetséget egy hatalmas virágcsokorral köszöntették, amitől láthatóan meghatódott. A vb-ról szólva megemlítette, hogy a hosszú utazás fáradalmait feledtette a bronzérem, aminek megszerzése Bakuban bizony jó néhány örömkönnyet is csalt a szemébe.


Tatarant hatalmas virágcsokorral fogadták
Tatarant hatalmas virágcsokorral fogadták


„A juniorok között elért 14. helyemet is jónak tartom, hiszen világversenyen most indultam először a 20 éven aluliak mezőnyében. Jó újra itthon lenni, aztán augusztusban indulhatunk Szingapúrba, ahol nagyon szeretnék ismét jól szerepelni. De addig még van egypár verseny" - mondta Tataran.

A távol-keleti országban augusztusban rendezik ugyanis az első alkalommal kiírt Ifjúsági Olimpiai Játékokat, amelyre Tataran a világbajnoki harmadik helyével kvalifikálta magát. Ezzel kapcsolatban Csiszár megemlítette, hogy a részvétel jelen pillanatban némi adminisztratív nehézségbe ütközik, mivel addig új útlevelet kénytelen csinálni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: