2018-03-28 12:07:35• hírek • hirado.hu

Virágba borultak a cseresznyefák Japánban

A szemet gyönyörködtető jelenséggel beköszöntött a tavasz a szigetországban. Az első rügyek már a múlt héten kipattantak a cseresznyefákon, de a virágzás csak hétfőn csúcsosodott ki a Meguro folyó partjainál.

A cseresznyefák Japán déli, melegebb éghajlatú részein bontanak először virágot, a virágzást pedig idén is a fővárosban, Tokióban jelentették be elsőként. A természeti látványosság előreláthatólag egy-két hétig tart majd.
 

A virágokra jellemző a színváltás. Eleinte élénkek, sötétebb színűek, a virágzás végére pedig már-már teljesen kifehérednek. A legvakítóbb rózsaszín virágokat a chrysanthemum fajta hozza. Bizonyos cseresznyefák akár 15 méter magasra is megnőhetnek, és a lombkoronájuk elérheti a 12 métert. Azonban sajnos a legtöbb fafajta nem hosszú életű: 30-40 év után elpusztulnak.


A virágzás általában április 4-én kezdődik, ugyanakkor az időpont természetesen kitolódhat az időjárás függvényében. A globális felmelegedés hatására az elmúlt években az átlagnál jóval hamarabb kezdődött a cseresznyevirágzás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: