2019-03-27 12:04:44• hírek • Közlemény

Vincze Loránt Szatmárban: Itthon csak magunkra számíthatunk, de Európában együtt erősek leszünk

A legaktívabb aláírásgyűjtőknek, a szatmárnémeti nyugdíjasklub tagjainak is köszönetet mondott Vincze Loránt
A legaktívabb aláírásgyűjtőknek, a szatmárnémeti nyugdíjasklub tagjainak is köszönetet mondott Vincze Loránt

„A május 26-i választás egy próbatétel: ekkor derül ki, mennyire tartunk össze, és mennyire vagyunk erősek. Az erdélyi magyarok közössége a jogait biztonságban akarja tudni és fejlődni akar.

Ebben itthon csak magunkra számíthatunk, és a saját jelöltjeinkben bízhatunk, elég csak ránézni a román pártok listáira. De Európában nem leszünk magunkra, hiszen egy jó választási eredménnyel a mi csapatunk a Kárpát-medencei magyar képviseletet fogja erősíteni. Közösen kell kiharcolnunk az európai kisebbségvédelmi törvényt, és közösen kell dolgoznunk a mezőgazdasági támogatások megőrzéséért és a településeink fejlesztéséhez szükséges pénzalapokért” – mondta el Vincze Loránt, az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltje, a FUEN elnöke kedden a Szatmár megyei Erdődön. A településen helyi döntéshozókkal és értelmiségiekkel találkozott a jelölt és Pataki Csaba, a Szatmár megyei tanács és a megyei RMDSZ szervezet elnöke. 

 

A Kárpát-medence első, 1545-ös református zsinatának otthont adó település, ahol Bakócz Tamás, az egyetlen magyar pápajelölt született, és ahol Petőfi Sándor és Szendrey Júlia egybekelt, egyik fontos szellemi központja az erdélyi magyarságnak. Folyamatos feszültségek forrása, hogy a román polgármester ahelyett, hogy felkarolná a múltat, még arra sem hajlandó, hogy kétnyelvű helységnévtáblát tegyen ki Erdőd határában.

 

A nap során Vincze Loránt Szatmár megyei egyházi elöljárókkal is találkozott. „Nemzeti ügyekben fontos a közélet és az egyház együttműködése. Az európai parlamenti választás ilyen nemzeti ügy: minél erősebbek vagyunk mi, magyarok az EP-ben, annál sikeresebben tudjuk visszaverni a Magyarországot ért támadásokat, és tudjuk képviselni a közösségünk ügyeit Európában” – mondta el a Szatmári Református Egyházmegye esperesével, Király Lajossal, illetve a Nagykárolyi Református Egyházmegye esperesével, Tolnay Istvánnal folytatott egyeztetésen.

 

Az RMDSZ székház Eurotrans irodájában kiderült: a megyében törtetlen az érdeklődés a honosítás iránt, sokan vártak sorukra a Magyarország kolozsvári főkonzulátusa által tartott konzuli napon. 

 

Nagy Szabolcs, az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének ügyvezető elnökének kíséretében a legaktívabb aláírásgyűjtőknek, a szatmárnémeti nyugdíjasklub tagjainak is köszönetet mondott Vincze Loránt, akik több ezer aláírás összegyűjtésével járultak hozzá az RMDSZ listáját támogató 320 ezerhez. Ez hatalmas eredmény, a rendszerváltás óta most gyűlt össze a legtöbb, az RMDSZ jelöltjeinek indulását támogató aláírás. A jelölt felkérte a nyugdíjasklub tagjait, hogy a kampányban is maradjanak aktívak, és győzzenek meg minél több embert a választás fontosságáról, hogy május 26. után erős Kárpát-medencei magyar képviselet küzdhessen az erdélyi magyarokért Brüsszelben. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: