2009-06-30 15:35:54• hírek • Szatmar.ro

Raikkonen indul a WRC-ben

A spanyol AS szerint Fernando Alonso a télen a Ferrarihoz szerződik.

Miután kipróbálta magát a Lappföld-rali havas útjain, Kimi Raikkönen némileg meglepő bejelentést tett kedden: elindul a WRC világbajnokság finnországi futamán.

A július 31.-augusztus 2. között megrendezésre kerülő versenyen ismételten Kaj Lindsröm lesz a segítője, akárcsak az év eleji megmérettetésen és ismételten egy FIAT Grande Punto kormánya mögé ül.

„A Finn-rali nem könnyű. Egy ilyen hétvége nem pusztán a versennyel kezdődik, hiszen két nappal előtte pályabejárást tartunk és jegyzetelünk. Kimi nagyon jó megfigyelő, de a murva nem aszfalt. Azt viszont ne felejtsük el, hogy ez a srác kegyetlenül jó pilóta", nyilatkozta Lindsröm.



Hasonló körülményekre számíthat Kimi is


A Ferrarihoz kapcsolódó hír továbbá, hogy Fernando Alonso a télen az olasz istállóhoz szerződik. Legalábbis a madridi AS értesülései szerint. A napilap azt írja, a kétszeres világbajnok 2014-ig ír majd alá a maranellói klubhoz.

Mivel Alonso szerződése a Renault-val a szezon végén lejár, részéről nincs jogi akadálya az átigazolásnak, ám kérdéses, hogy ki helyére érkezik, hisz mind Raikkönennek, mind Massának érvényes a szerződése van a Ferrarinál a következő szezonra.

Fontos szerepe lehet az ügyben a Banco Santandernek, amely egyrészt Alonso személyes szponzora, másrészt a McLaren egyik legfontosabb partnere. Egészen 2009 végéig, utána ugyanis a Ferrarihoz „szerződik" az egyik legnagyobb európai bankintézet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: