2013-11-01 09:28:13• hírek • MTI

Villanyoszlopot hagytak az út közepén

Több televízió-csatorna is helyszíni riportban járta körül - a szó szoros értelmében - a közösségi portálokon roppant népszerűvé vált Craiova határában álló oszlop történetét. Mint kiderült az útépítő vállalat nem fizette ki a villamos műveknek az oszlop elköltöztetéséért igényelt félmillió eurót, inkább körbeaszfaltozta.

A helyszíni videó-felvételeken látszik, hogy az útépítésen dolgozó munkagépek kerülgetik az úttest közepe táján álló villanyoszlopot. A Romániai Autópályák és Országutak Társasága (CNADNR) azonban csütörtökön közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy az utat még nem nyitották meg és rosszindulatú rágalomnak minősítette azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint az oszlop veszélyeztetné az arra haladó autósokat.

A társaság megnyugtatásul közölte, hogy az oszlopot el fogják távolítani, mihelyt a villamosenergia-szállító cég leszereli róla a vezetékeket.

A sajtó felidézte, hogy a szokatlan építési megoldások nem ritkák a környéken. Az alig 40 kilométernyire lévő Caracal például arról nevezetes, hogy egy több tonnás darut bent felejtettek a körülötte épülő panelházak gyűrűjében és a munka végeztével évekig nem tudták eltávolítani az épületek közül.

A körbeépítés módszerét egyébként nem csak Olténiában alkalmazzák:  Nyárádtőn (Ungheni) például a Kolozsvár-Marosvásárhely országúton közlekedő autósok évekig figyelhették, hogyan építenek egy ortodox templomot egy lebontatlanul hagyott görög katolikus templom köré.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: