2015-05-25 19:31:13• hírek • Szatmár.ro

Villanyoszlopok dőltek ki - sokfelé akadozik az áramellátás Frissítve!

A jégeső által okozott károkról informálta a Szatmár.ro-t Altfatter Tamás alprefektus.

Javában zajlik a hétfő délutáni jégeső/jégesők által okozott károk összesítése. Altfatter Tamástól megtudtuk: a megyében hétfőn 19 óráig 25 és 32,2 liter csapadék esett négyzetméterenként. Több településen is villanyoszlopok dőltek ki, van olyan település, ahol negyven család keddig biztosan áram nélkül marad.

Túrterebesen egy villanyoszlop kidőlt, de ott meglehetősen hamar sikerült helyreállítani az áramellátást.

Girókután hat ház udvarában gyűlt fel komolyabb mennyiségű víz. Csonkáson 10 villanyoszlop kidőlt, 400 méter alacsony feszültségű kábelt kell pótolni. Az érintett 40 családnak csak keddre ígért újra áramellátást az Electrica. Szintén Csonkáson egy egyedülálló idős nő a tűzoltók segítségére szorult - ők mentették ki a nénit a házából, melynek udvarán sok víz gyűlt össze.

Szatmárnémetiben kilenc autóról tudnak egyelőre, amelyeket a jég komolyabban megrongált.

Turcon egy ház melléképülete lángra lobbant - azt egyelőre nem tudni, hogy a viharnak köze volt-e ehhez.

Csög településen egy magasfeszültségű kábeleket tartó oszlop kidőlt. Mikola és Újmikola között szintén kidőlt egy villanyoszlop. Kökényesden és Szoporon áramvezetékek rongálódtak meg.

Dobrán a jégeső kárt tett a szőlőültetvényekben, ám a kár szerencsére kisebb, mint az két évvel ezelőtt volt - tudtuk meg Altfatter Tamástól.

A Szatmár.ro információi szerint Ákos településen is akadozik az áramellátás. A jégeső komoly kárt tett a veteményekben, a jég ablakokat tört be, napelemeket rongált meg.


Frissítve:
Komoly károkat okozott a vihar Kökényesd községben is. Három villanyoszlop  kiborult, így várhatóan még kedden is lesznek áramkimaradások. Közben Simon Levente polgármester kedd reggel 6.30 órától kezdi a mezőgazdasági kárfelmérést.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: