2009-10-08 16:38:29• hírek • Ferenczi Noémi

Villámtanácsülés volt csütörtökön

A Closca sugárúti zöldövezet felújítását célzó pályázat leadásához szükséges a tanács jóváhagyása. A csütörtöki rendkívüli tanácsülés erre vonatkozó egyetlen napirendi pontját egyhangúlag elfogadták a városatyák.

Ahogyan azt Ilyés Gyula polgármester a hétfői rendkívüli tanácsülésen beharangozta, csütörtökön ismét összehívta a városatyákat. Az ülés célja a Closca sugárúti zöldövezet rendbetételére írt pályázat jóváhagyása volt. A döntés amiatt nem várhatott, mivel a projektet hétfőn le kell adnia az önkormányzatnak, ehhez pedig szükség van a tanács jóváhagyására. Az önkormányzat egy kormányprogram keretében pályázik a Closca sugárút zöldövezeteinek rehabilitációjára. A görög katolikus templomtól kezdődően kicserélik az elöregedett fákat, bokrokat, valamint a járdák mentén lévő idős akácok helyére is újakat ültetnek, ezen kívül füvesítés, díszcserjék ültetése is szerepel a tervek között. A megpályázható legnagyobb összeg másfél millió lej.

A villámtanácsülés végén Ilyés Gyula polgármester elmondta, két másik projekt sürgős leadása miatt kedden ismét rendkívüli tanácsülésre kerül sor.

A projektek keretében Uniós támogatásra pályázik az önkormányzat. Az egyik egy határon átnyúló Nyíregyháza testvérvárosunkkal kötött együttműködés, mely keretében a két önkormányzat tematikus találkozók szervezésére szerezne támogatást. Koncz Andrea, a polgármesteri hivatal pályázatokért felelős irodájának vezetője a Szatmár.ro-nak elmondta, az első egy szociális témájú találkozó lenne, aztán egy sportprogramokból álló közös rendezvény, majd kulturális programokban venne részt a két város. Lenne még megújuló energetikai forrásokkal kapcsolatos konferencia és egyéb tapasztalatcserére épülő találkozók. A projekt értéke 62 ezer euró.

A másik projekt számítógépes felszerelések vásárlását célozza meg. Ezen pályázat keretében a polgármesteri hivatal olyan számítógépeket és számítógépes programokat vásárolna melyek segítik a polgárok könnyebb, gyorsabb ügyintézését, a hivatal működésének átláthatóságát. A projekt értéke 5 és fél millió lej. Az önkormányzat két százalékos önrésszel kell hozzájáruljon a projektek költségeihez.

„Ami nehezíti az ügyintézést, hogy ezentúl angol nyelven kérik a dokumentációk leadását, illetve hogy bizonyos dokumentumokat későn kapunk meg, a leadási határidő előtt néhány nappal"- tette hozzá az irodavezető.


A csütörtöki ülésen 18 tanácsos volt jelen
Kedden ismét ülésezik a helyi tanács


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: