2008-09-26 17:14:22• hírek • Szatmar.ro

Szingapúr árt a Forma1-nek?

A Ferrari elnöke szerint az olyan városi pályák, mint a szingapúri, ártanak a sportágnak.

A hétvégén debütáló Szingapúri Nagydíj megosztja a résztvevők véleményét és nem is az éjszakai verseny fényviszonyaival van baj.

Luca di Montezemolo szerint a szingapúri pálya nagyon hasonlít a valenciai pályához, márpedig az ottani futam nagyon unalmasra sikeredett. Ezért a Ferrari elnöke attól tart, a hétvégi, ázsiai, verseny sem nyújt majd különösebb izgalmakat. „Az ilyen és hasonló futamokkal nem látom túlságosan rózsásnak a Forma 1 jövőjét", tette hozzá Montezemolo.

 

Ezzel szemben Sam Micheal, a Williams technikai igazgatója szerint a „Marina Bay Circuit" egy dologban különbözik a valenciai pályáktól: az egyenesek végén a kvázi derékszögű kanyarok miatt hosszú féktávra van szükség, ami remek előzési lehetőséget biztosít a bátrak számára.

Csütörtök este a safety car szereplésével tesztelték, hogy egy esetleges arámkimaradás esetén mi lesz a teendő. Nos, amennyiben ez a nem kívánt intermezzo bekövetkezik, akkor azonnal le kell fújni a futamot, mert a sötétség miatt a pilóták minden tájékozódási pontot elveszítenek.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: