2012-07-17 16:20:18• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmárnémetibe látogatott Ausztria nagykövete

Michael Schwarzinger
Michael Schwarzinger

Egy napos munkalátogatás erejéig Szatmárnémetibe látogatott kedden Michael Schwarzinger, Ausztria nagykövete. Az osztrák diplomata, aki a befektetési környezet felől tájékozódott, találkozott a helyi önkormányzatok és a Szatmárnémeti Caritas vezetőivel és ellátogatott a Kakáktelepen található szociális intézménybe.

A diplomata a helyi sajtó egyik privilegizált része előtt (amelybe egyetlen magyar nyelvű sajtóorgánum sem tartozott) elmondta, látogatása célja az, hogy felmérje az osztrák cégek befektetési lehetőségeit. „Megfelelő feltételeket tapasztaltam a beruházók számára. Ausztria húsz éve fektet be Romániába.

Az osztrák cégeket a turizmus, a mezőgazdaság, az ipar és az infrastruktúra területén történő beruházások érdekelhetik", jelentette ki Schwarzinger.

Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke a repülőteret, a mezőgazdaságot, a termálvíz-készletet és a Lunaforráson épülő sípályát nevezte meg, mint esetleges vonzási pontokat. Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere felhívta a vendég figyelmét az Ipari Parkban rejlő lehetőségekre és Eugeniu Avram prefektussal egyetemben támogatásukról biztosították az esetleges osztrák beruházókat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: