2012-07-31 17:36:03• hírek • Kocsis Zoltán

Villámlátogatást tett a belga nagykövet Szatmárnémetiben

Kedden Szatmárnémetibe érkezett a Belga Királyság bukaresti nagykövete, Philippe Beke. Akárcsak két héttel ezelőtt, amikor az osztrák nagykövet, Michael Schwarzinger járt Szatmárnémetiben, a vendéglátói ezúttal sem szerveztek sajtótalálkozót, így csak a szerkesztőséghez eljuttatott közleményből kaphatunk némi ízelítőt arról, hogy mi járatban volt a magas rangú diplomata.

A közlemény szerint Eugeniu Avram prefektus és Cristian Sasu alprefektus bemutatták Szatmár megye legfontosabb ismertetőit; Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke a turizmusban, az infrastruktúrában és a határ menti együttműködésben jelölte meg a megye beruházási lehetőségeit; Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere pedig bemutatta a megyeközpont gondjait, problémáit valamint az ipari park nyújtotta lehetőségeket.

Beke, aki hivatali ideje alatt először járt Szatmár megyében, támogatásáról biztosított minden belga céget, aki esetleg Szatmár megyében szeretne befektetni. A diplomata néhány tanáccsal is ellátta vendéglátóit, miként tehetnék vonzóbbá a megyét a beruházók számára: csökkenteni kellene a bürokráciát és az általa okozott nehézségeket; létre kellene hozni egy honlapot, ahol bárki komplex információkat szerezhetne a megyéről és szerinte szükség lenne egy olyan irodára is, ahol a befektetőket segítenék a mindenfajta dokumentációk és engedélyek megszerzésében.

Philippe Beke munkakörúton van Erdélyben, ennek keretein belül ejtette útba Szatmár megyét is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: