2010-07-15 14:43:41• hírek • Szatmar.ro

Villámgyors rendkívüli gyűlés

Pillanatok alatt véget ért Szatmárnémeti Helyi Tanácsának ülése. Az alig tíz perc alatt lezajló villámszavazás három témát érintett.

Jóváhagytak két koncessziós bizottsági összetételt, illetve egy határozatot és a város területén lévő utcák műszaki-gazdasági mutatóit. A koncessziós bizottságok egyike a Fabricii utcára tervezett teherautók számára létesítendő parkolóra beérkezett ajánlatokat vizsgálja majd, míg a másik az úgynevezett UFO bár környékén történő befektetést.
A Ion Vidu utcai térre - amint arról már olvashattak portálunkon - egy élelmiszeres bódét, egy teraszt és egy higiénikus közvécét terveznek építeni.

A két bizottság az alpolgármesterekből, a négy párt egy-egy tanácsosából, illetve a polgármesteri hivatal szakembereiből állnak.

A Regionális Operatív Program 2007-2013 elnevezésű kiírásra Szatmárnémeti polgármesteri hivatala is jelentkezett. A cél, a város 23 földútjának felújítása. Ehhez a pályázathoz szükség volt egy olyan határozatra is, amely tisztázza a szóban forgó utak terjedelmét, helyzetét. A tanács ezt is egyhangúlag fogadta el.
Szintén jóváhagyták azt a műszaki-gazdasági mutatót, amely szükséges volt ahhoz, hogy a megyeszékhely területén történő kisebb útjavítást folytathatják.

Ilyés Gyula polgármester szerdai sajtótájékoztatóján kifejtette, a kormány a 63-as rendelettel ellehetetleníti azokat a kisebb munkálatokat, amelyeket a municípium útjain szükséges elvégezni. Ezt a meggondolatlannak nevezett rendeletet megkerülve, a kis munkálatokat áthelyezvén a beruházások kategóriájába egy olyan kiskaput találtak, aminek segítségével befejezhetik az útjavításokat. A helyi tanács természetesen ezt is megszavazta.
A rendkívüli ülésen a szabadságon lévő tanácsosok miatt ugyan csak 17-en voltak jelen a 22 tanácsosból, úgy tűnik sikerült ilyen arányban is pozitív döntéseket hozni.


Rendkívüli, ugyanakkor villámgyors tanácsülés volt a mai
Rendkívüli, ugyanakkor villámgyors tanácsülés volt a mai


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: