2022-03-15 12:38:54• hírek • Bede Emőke

Villámcsődülettel ünnepeltek a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban

A korábbi évek hagyományaitól némiképp eltérve, egy látványos villámcsődülettel ünnepelte ebben az évben a szatmári Kölcsey Ferenc Főgimnázium a március 15-ét.  

„Szerettük volna, hogy a hagyományoktól eltérően közösségi élménnyé váljon a március 15-e, tehát nem csak egy, a díszteremben, szűk körben tartott műsorra gondoltunk, hanem azt szerettük volna, hogy minden diákunk egyformán részt vegyen benne. Eddig az volt a nemzedékről nemzedékre szálló szokás, hogy minden osztály ünneplőben jön és megemlékezik, de idén egy olyan ünnepet szerettünk volna, amelyben mindenki együtt vesz részt. Ezért az osztálymegemlékezéseken túl két szünetben is »márciusi ifjak« járták végig az iskolát, az iskolai kórus tagjai pedig népviseletbe és huszárruhába öltözve énekeltek ’48-as dalokat, illetve osztogatták a tizenkét pontot” – tájékoztatta híroldalunkat Pataki Enikő, a tanintézmény vezetője.


Mindezek után a IX.B egy Fóris-Kiss Imola tanárnő segédletével összeállított ünnepi verscsokorral jelentkezett, majd a rendhagyó alkalmat egy, az iskola udvarán zajló közös éneklés, valamint egy látványos villámcsődület zárta, mely során a diákok színes lapokat a magasba emelve egy óriási kokárdát alkottak.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: