2017-09-15 07:20:51• hírek • Szatmár.ro

Villámcsődülettel indult a Tranzit Feszt

Az idén megújult néven és arculattal jelentkező szatmárnémeti színházi fesztivál, a tizenegynapos Tranzit Feszt szeptember 14-én, 17:30-kor villámcsődülettel kezdődött.

Az Északi Színház tagozatainak közös, jelmezes felvonulása a Szakszervezetek Művelődési Házától indult, a Coposu (volt Batthyány) sétányon, a zsidókorzón, majd a korzón át vezetett és a színház épülete előtt ért véget, ahol a Harag György Társulat örökös tagjai és a román társulat néhány művésze várta a felvonulókat. A Brighella Bábtagozat művészei gólyalábon vagy óriásbábokat vezetve tették meg a távot. Az eseményen részt vevő színészek a számukra emlékezetes alakításaik jelmezét viselve találkoztak a járókelőkkel, sokkal szóba elegyedve egy közös fotózás vagy egy-egy kézfogás erejéig.

A fesztivál nyitóelőadása a Schilling Árpád rendezte Exit volt, amely a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház vendégjátéka, és az aradi Ioan Slavici Klasszikus Színházzal és a Zombori Nemzeti Színházzal közös koprodukcióban került színre.

Az előadást megelőzően a nézőket Stier Péter, a Szatmárnémeti Északi Színház megbízott vezérigazgatója, Bessenyei Gedő István, a Harag György Társulat művészeti igazgatója és Ovidiu Caița, a színház román tagozatának művészeti igazgatója köszöntötte, a partnerintézmények részéről pedig Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere és Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke szólt a közönséghez.

A felszólalók egyaránt örömüket fejezték ki, hogy több évnyi szünet után újra van saját színházi fesztiválja Szatmárnémetinek. "A hazai művészekhez szólva szeretném megköszönni a munkájukat, és biztosítani őket arról, hogy az Északi Színház az ő otthonuk, amelyet soha senki nem vehet el a színészektől és színjátszástól" - mondta a polgármester.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: