2011-07-21 13:27:53• hírek • Póti Orsolya

Villám csapott le Pálfalván és Amacon

Gazdálkodási területeket sújtott villám július 20-án a Szatmár megyei Pálfalván és Amacon. A „Szamos" Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége által kiküldött csapatoknak sikerült több szomszádos lakóházat és épületet is megmenteniük a bevetés során.

Villámcsapás keltett tüzet szerda délután 15 óra körül Pálfalván, a Fő utcán található egyik gazdálkodási területen. A tűzoltók 15 óra előtt kevéssel értek ki a helyszínre, és azt észlelték az istállóról a tűz hamar terjed, veszélyeztetve más, a közelben lévő épületeket.

A tűzoltócsapat több mint egy órán át oltotta a tüzet, de a tetőszerkezet így is teljesen leégett, valamint kárba veszett 200 kilogramm kukorica, 200 kilogramm búza és elégett 120 darab építkezésre használt lemez.

A tűzoltási akció ezzel még nem ért véget, ugyanis 16 órakor Amacon csapott egy csűrbe a villám. A tűzoltók 16 óra után kevéssel értek ki a helyszínre, és észrevették, hogy a csűr tetőszerkezete mellett, nagy mennyiségű szalma is lángra kapott. Itt több mint két óra után sikerült megfékeznie a csaptnak a lángokat.

A jelentés szerint kárba veszett 2000 darab tégla, egy kerékpár, egy fűnyírógép és egy tonna szalma. A tetőszerkezet szinte teljesen tönkrement. Személyi sérülés szerencsére egyik esetben sem történt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: