2009-06-16 00:22:24• hírek • Szatmar.ro

Nehezen, de nyertek az esélyesek

Brazília Egyiptomot, Olaszország az Egyesült Államokat gyűrte le kínkeservesen.

Vasárnap bemutatkozott a Konföderációs kupa A csoportjának a mezőnye, hétfőre a B jelű kvartett tagjain volt a sor. Amennyiben ránézünk a tabellára, azt láthatjuk, hogy Brazília és Olaszország, a papírformának megfelelően, megszerezték a három pontot Egyiptom illetve az Egyesült Államok ellen. Aki viszont látta a két találkozót, az tudhatja, hogy egyáltalán nem volt ez sima ügy.

A torna egyik nagy favoritja, Brazília már a hatodik percben megszerezte a vezetést, amikor Kaka használta ki az egyiptomi védők tétovaságát. Igen ám, de a fáraók örökösei nem hagyták magukat, Abutrika remek beadásából Zidan három perccel később kiegyenlített. Újabb három perc múltán ismét zörgött a háló, Fabiano egy szép csúsztatással szerzett ismét vezetést az ötszörös világbajnoknak. A kezdeti rohamok után leült kissé a meccs, a brazilok birtokolták többet a labdát és megelégedtek a játékszer őrzésével. A 37. percben ráadásul egy szögletet követően Juan növelni is tudta az előnyüket.

A szünet előtt Hoszni helyzete jelezte, mi várható a folytatásban. A második játékrészben ugyanis Egyiptomnak 52 másodperc alatt sikerült kiegyenlítenie: előbb Savki 17 méteres lövése talált utat a kapu jobb oldalába, majd Zidan rúgta ugyanoda egy remek passzt követően.

Ez teljesen megbénította a brazilokat, akik támadásban semmire nem voltak képesek, az ötletes és technikás arabok viszont többször is mattolták védelmüket, főleg Kleber volt könnyű falat számukra. Miközben a brazilok csak egy lövésig jutottak, az észak-afrikaiak elszalasztottak néhány lehetőséget, ami akkor bosszulta meg magát, amikor a legjobban fáj: az utolsó percben. Ekkor szögletet végezhettek el a brazilok (ismét egy pontrúgás), a teljesen magára hagyott Lucio kapáslövését pedig al Muhammadi a gólvonalról ütötte ki. A bíró, némi habozás után, büntetőt ítélt, Kaka pedig végrehajtott.



Kaka nyitotta és zárta el a gólcsapot


A torna másik esélyese, a világbajnok Olaszország is nyögvenyelősen kezdett az Egyesült Államok ellen Bár a kezdetektől többet birtokolták a labdát az európaiak, nem tudtak igazán nagy helyzetet kialakítani, a könnyen kiismerhető, előre vágott labdáikat az tengeren túliak könnyedén visszafejelték. Sőt, az első két nagy helyzet az amerikaiakhoz kötődik, ám Bradley és Altidore gyenge megoldást választottak. Nem segített az olaszokon Clark kiállítása sem, sőt, a 39. percben Chiellini Donovan ellen elkövetett szabálytalansága miatt megítélt büntetőt a sértett értékesíteni tudta.

A második félidőben egyre nőtt az olasz nyomás, ám a „jenkik" továbbra is szervezetten védekeztek. Egy valamire azonban nem voltak felkészülve: a távoli bombákra. Márpedig előbb Rossi 25 méteres, majd de Rossi 30 méteres bombái ellen Howard kapusnak sem volt ellenszere, így a négyszeres világbajnok mégis fordítani tudott. Ezt követően már lazult az amerikai retesz, Toni kétszer, Chiellini és Grosso egyszer-egyszer kerültek nagy helyzetbe, de Howard kapus kétszer is nagyot védett. A másik kapu előtt Dempsey és Kljestan távoli lövései okoztak némi izgalmat. A slusszpoént azonban Pirlo és Rossi tartogatta: a Milan középpályása egy zseniális csellel csapta be védőjét, okos középre ívelését pedig a Villarreal csatára kapásból a kapuba bombázta.

BRAZÍLIA-EGYIPTOM 4-3
BRAZÍLIA: Júlio César - Daniel Alves, Lúcio, Juan, Kléber (A. Santos, 83.) - Elano (Ramires, 62.), G. Silva, F. Melo - Kaká - L. Fabiano, Robinho (Pato, 62.)
EGYIPTOM: el-Hadari - Dzsumá, Moavad, Ahmed Szaid, Hani Szaid - Fathi, Rabu (el-Muhammadi, 76.), Savki, Ahmed Hasszan (Eid, 52.) - Abutrika, Zidan
Gólszerzők: Kaká (5.), L. Fabiano (12.), Juan (37.), Kaká (92. - 11-esből), ill. Zidan (9.), Savki (54.), Zidan (55.)
Kiállítva: el-Muhammadi (90.)

Olaszország-Egyesült Államok 3-1
OLASZORSZÁG: Buffon - Zambrotta, Legrottaglie, Chiellini, Grosso - De Rossi, Gattuso (Rossi, 57.), Pirlo - Camoranesi (Montolivo, 57.), Gilardino (Toni, 69.), Iaquinta. Szövetségi kapitány: Marcello Lippi
EGYESÜLT ÁLLAMOK:
Howard - Spector, Onyewu, DeMerit, Bornstein (Kljestan, 86.) - Bradley, Feilhaber (Beasley, 73.), Clark - Dempsey, Donovan - Altidore (Davies, 66.). Szövetségi kapitány: Bob Bradley
Gólszerző:
Donovan (41. - 11-esből), ill. Rossi (58., 93.), De Rossi (72.)
Kiállítva: Clark (33.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: