2009-07-22 14:07:43• hírek • Szatmár.ro

Világzenekari koncert

Július 29-én, 19 órai kezdettel a Szatmárnémeti Dinu Lippatti Filharmóniába lép fel a magyar, német, román, spanyol, skót, francia, kanadai, japán, szerb, szlovák, osztrák és horvát zeneművészekből álló Világzenekar.

Az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája megrendezésére 2009. július 21-30. között kerül sor a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán. A rendezvény keretein belül a megszokott mesterkurzusok mellett szervezik meg a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar zenekari táborát Vásáry Tamás zongoraművész, karmester irányításával, amelyet követően az együttes magyarországi és külföldi hangversenykörúton vesz részt.

 

A népes zenekar a hangversenykörút részeként Szatmárnémetiben is fel fog lépni, koncertjüknek helyszíne a Dinu Lipatti filharmónia lesz. A koncert szólistái Horváth Ádám (bariton) és Érdi Tamás (zongora) lesznek, a zenekart pedig Vásáry Tamás fogja vezényelni. Olyan zeneművek fognak felcsendülni az előadáson, mint Kodály Zoltán Háry János című művéből a Toborzó, vagy Liszt Ferenc A-dúr zongoraversenye, de a műsoron szerepel Pjotr Iljics Csajkovszkij V. szimfóniájának egyik részlete is. A koncertre a belépés díjtalan.


A Kodály Zoltán Ifjúsági világzenekar egyik próbája
A Kodály Zoltán Ifjúsági világzenekar egyik próbája


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: