2012-07-23 09:12:25• hírek • Szatmár.ro

Nappal kávéház, este borbár Szatmárnémeti szívében

Hamarosan újabb vendéglátóegység fogadja a szatmáriakat, illetve a Szatmárnémetibe látogatókat. Valami újszerű. Valami teljesen eltérő. Egy több profilú helyiség, ahol napjaidat minőségi olasz kávéval és friss péksüteményekkel dobhatod fel, az estéket pedig a legkülönlegesebb borspecialitások mellet töltheted.

Már ismerjük a szatmárnémeti vendéglátó egységeinek kínálatát. A klasszikus étteremtől, pizzázóktól kezdve, a hangulatos kávéházakon és bárokon át, egészen a magyar csárdáig minden megtalálható. Azonban mindig akadnak olyanok, akik valahol, valamit újítani szeretnének.

Egy tapasztalt, vállalkozó szellemű fickó a napokban a Kazinczy utcán (Stefan cel Mare) található egykori Tabu bár átalakításával foglalatoskodik. Egy több profilú helyiség - kávéház és borozó - kialakítását vette fejébe csakis azért, hogy megmutassa, illetve bemutassa milyenek a minőségi eszpresszók és milyen egy-egy hangulatos borozós est, amikor nem csak isszuk, hanem élvezzük és értjük is jó borokat.

Új kávéházunk szinte mindenben kielégíti majd a vendégek igényét, hiszen a legfinomabb olasz eszpresszók, kávékülönlegességek, eszpresszó alapú kávéitalok, az amerikai típusú take away kávék mellett friss péksüteményeket, szendvicseket és szintén elsőrendű teákat szolgálnak fel.



Szóval, akinek szíve csücske az egész kávédolog, az nemsokára betérhet az új kávéházba, amely napnyugtához közeledve némi arculatváltáson megy keresztül. A nyüzsgő kávéházi hangulatot felváltja a borozók meghittebb hangulata. A kávéscsészéket, cukortartókat, kiskanalakat és nagykanalakat helyettesítik a borospoharak, a pulton előkerülnek a borspecialitások, dekanterek és dugóhúzók...

A barátságos felszolgálók öltözéke is megváltozik: nappal kávéházi egyenruhába, este pedig elegánsabb öltözékbe fogadják vendégeiket, majd egy-egy rendelés után részletesen bemutatják a kívánt bort, a legfontosabb fogalmakat ismertetve, amely elengedetlen ahhoz, hogy valaki értő borfogyasztóvá váljon.

Megtudtuk: a vendégek itt rendkívül széles borkínálatból válogathatnak. Az itallapra többségben magyarországi borok kerülnek, de lesznek hazai prémium borok, és a kiváló francia, olasz, spanyol, sőt ausztrál és kaliforniai borkülönlegességekből is válogathatak e különelges ital szerelmesei. Emellett egy-két üveg pezsgő és pezsgőbor is várja azokat, akik különleges pillanatot ünnepelnének.



Az italok mellett még az esti órákban is finom falatokkal csillapíthatják éhségüket az ide betérők: sajt- és sonkatálak, bruschetták, szendvicseket és egyéb finomságok lehetnek a borok kísérői.

A vendéglátó egyrészt egy igazán hangulatos kávéházat, másrészt olyan, a maga nemében kuriózumnak számító kínálatot igyekszik kialakítani, amelyben a magyar pincék tételei mellett fellelhetők az igazán nagy borászatok remekei is, hogy mindenki megtalálhassa benne a saját ízlésének megfelelő bort. Ez lesz a Crush, mely bizonyára sokak tetszését elnyeri majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: