2006-01-12 18:18:46• hírek • Szatmar.ro

Nemzetközi hitel környezetvédelemre

A jóváhagyott keretből egy Szatmár megyei környezetbarát ülepítő is megvalósulhat.

Csütörtökön jóváhagyta a kormány azt a memorandumot, melynek értelmében Románia kormánya 1,4 milliárd euro értékben vehet fel hitelt a következő négy évben környezetvédelmi projektekre. Ezáltal a Pénzügyminisztérium megbízást kapott, hogy ekkora értékű hitel felvételéről tárgyaljon nemzetközi pénzintézetekkel.

Korodi Attila környezetvédelmi államtitkár szerint a hitelkeretből megvalósított beruházások között szerepel környezetbarát ülepítők építése, a Temes, illetve Szatmár megyei regionális hulladéktároló kialakítása, a vízhálózat fejlesztése a Körösök vízgyűjtő területén, több árvízvédelmi munkálat, valamint erősen szennyezett városok (Zalatna és Kiskapus) környékének rehabilitálása. A környezetvédelem felzárkóztatásának folyamatában a legnagyobbak azok a befektetések lesznek, amelyeket Románia a háztartási, és főleg a veszélyes hulladékok kezelésére, a zagytározók építésére fordít, de a talajerózió megállítása és az iparilag szennyezett területek helyreállítása is jelentős összegeket emészt majd fel.

Az uniós normákhoz való igazodás költségét az előcsatlakozási alapok és a továbbiakban majd tagországként kiutalt támogatások csak részben fedezik, ezért van szükség jelentős összegű hitelek felvételére.

Szatmár.ro

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: