2014-11-25 14:41:28• hírek • Kocsis Zoltán

Világhálós Ösvény a Hám János diákjainak

Dr. Frigy Szabolcs
Dr. Frigy Szabolcs

November 25-től immár a világhálón is elérhető a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum iskolaújsága, az Ösvény. A gyerekeknek mindezt Ádámkó István igazgató, dr. Frigy Szabolcs iskolai tanácsadó, illetve Gordán Dalma főszerkesztő mutatta be.

„Az iskolaújság egyrészt véleményformáló, közösséget teremtő szerepet tölt be, másrészt pedig lehetőséget ad diákjainknak, hogy szárnyaikat bontogassák", vázolta az Ösvény fontosságát Ádámkó. „Úgy tapasztaljuk, érdekli a gyerekeket a média, figyelik a médiát. Ugyanakkor nem feledkezhetünk meg a keresztény értékekről, ezeknek helyet kell kapniuk az újságban is", tette hozzá az igazgató.

Frigy Szabolcs kiemelte, az online-változat megjelenése nem jelenti az 1993-ban megjelent Ösvény nyomtatott verziójának megszűnését. „Iskolánk honlapjának és közösségi oldalának kezelése során arra a következtetésre kellett jutnunk, hogy ez messze túlmutat az intézmény határain. Éppen ezért minden online felület remek lehetőséget jelent a kapcsolatok kialakítására, ápolására", magyarázta Frigy.

Gordán Dalma, az iskola diákja látja el az Ösvény főszerkesztői feladatait. Ő mutatta be az Ösvény internetes felületét, amelyen hat témakörben várják majd az írásokat a diákoktól. Aktuális hírek, Egy testben, Lelki élet, Szülők Hangja, Művészet, Sport és Kitekintő kategóriákban olvashatók ezentúl a Hám János hallgatóinak cikkei, alkotásai, gondolatai.

Fontos megjegyezni, hogy az Ösvény világhálós változata nem különálló oldalként működik majd, hanem a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum honlapján található meg PDF-formátumban és a menüsorban lehet hozzájutni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: