2014-01-14 17:57:43• hírek • Kocsis Zoltán

Világháborús lövedékekre és gránátokra bukkantak

Egy esztendő híján hét évtized telt el a második világháború vége óta, mégis, szinte nem múlik el úgy hónap, hogy Szatmár megyében ne találjanak egy-egy nem kívánt emléket: lövedéket, bombát, gránátot. Január 13-án, hétfőn két helyszínen többet is találtak.

A 47 éves K. Sándor a Mezőfény településhez tartozó Kiserdőben tartózkodott, amikor a veszélyes mementóra bukkant. Azonnal értesítette a hatóságot, a szakemberek pedig megállapították, hogy két fel nem robbant második világháborús lövedékről van szó.

Néhány órával később és több tíz kilométerrel észak-keletre, Szatmárnémetiben is hasonló leletre bukkantak. A hatóságokat 17.00 óra körül értesítették, hogy a Mátyás-király (Liviu Rebreanu) utcai temetőben zajló munkálatok közben robbanószert találtak. A kiérkező szakemberek ezúttal is megállapították, hogy az a második világháborúból származik és egy gyakorlógránátról van szó.

A katasztrófavédelmi felügyelőség munkatársai mindkét esetben elszállították az erősen korrodált állapotban lévő robbanószereket, hogy biztonságos környezetben hatástalanítani tudják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: